Geschiktheid

Hoe te glijden tijdens het zwemmen


Goed glijden verhoogt de effectiviteit van de zwemslag.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Zweefvliegen tijdens het zwemmen gebeurt voordat een slag begint, tussen de slagen, na een draai of aan het einde van een ronde. Met de juiste glijtechniek kan een zwemmer momentum behouden terwijl hij zich voorbereidt op de volgende slag. Zweefvliegen biedt ook een goede training voor het versterken van de kernspieren van het lichaam. De juiste glijtechniek kan het algemene zwemritme verbeteren en de snelheid van zwemslagen verhogen, waardoor een effectieve cardiovasculaire training wordt geboden.

Pak de vingers van uw ene hand vast met de vingers van uw andere hand door de vingers van uw eerste hand op uw andere hand te leggen met uw duim eronder. Buig je knieën en duw met je voeten de zwembadwand af, strek je hele lichaam in het water met je gevouwen handen naar voren en je hoofd strak tussen je armen. Glijd totdat je voelt dat je vertraagt ​​in het water en neem je eerste zwemslag.

Scheid elke zwemslag door een korte glijdende beweging. Wanneer uw arm het water boven uw hoofd ingaat, zoals in het geval van de freestyle en rugslag, houdt u deze een paar minuten volledig uitgestrekt voordat u uw andere hand weer uit het water haalt voor de volgende slag. Dit houdt je tempo stabiel en verhoogt je momentum in het zwembad.

Zweef met je lichaam recht in het water, handen uitgestrekt, na elke draai. Gebruik je beenspieren om stevig van de muur te duwen en je lichaam recht te maken totdat je je momentum iets langzaam voelt; neem dan de volgende slag.

Oefen met het stroomlijnen van uw glijdende beweging om uw zwemtempo te verbeteren. Door de armen recht te houden met je hoofd strak tussen hen in, terwijl je je tenen richt en je knieën recht en samen houden, kun je de vertraging verminderen en de kwaliteit en effectiviteit van elke zwemslag verbeteren.

Gebruik de mid-swim glide drill om je houding, lijn en balans te meten tijdens het zwemmen. Doe dit door een van je slagen in een zijwaartse glijpositie af te werken. Laat de arm die net klaar is met trekken aan uw zijde rusten terwijl de andere arm vooraan uitgestrekt blijft. Je neus moet nog steeds naar de bodem van het zwembad wijzen. Kijk zonder te schoppen hoe ver je alleen op het momentum kunt glijden totdat je bijna tot een volledige stop komt voordat je je volgende beroerte neemt. Hoe gestroomlijnder je positie, hoe verder je glijdt voordat je opnieuw moet aaien.

Tip

  • Beginners moeten een snorkel gebruiken bij het oefenen van de mid-swim glide drill.