Sport

Onder water glijden


Blijf zo gestroomlijnd mogelijk als je onder water glijdt.

Zwemslagen hebben verschillende technieken, maar glijden onder water is gebruikelijk voor elke slag, behalve voor de competitieve rugslag. In een typische zwemrace, bijvoorbeeld, glijd je onder water bij de start en nadat je je flip-bochten hebt gemaakt. Het correct uitvoeren van de glijfase bespaart u tijd en energie terwijl u in een gestroomlijnde positie door het water glijdt.

1.

Plaats uw voeten tegen de zijkant van het zwembad en duw af om momentum te genereren. Strek onmiddellijk een arm voor je uit, langs je zwempad, met je handpalm naar de bodem van het zwembad gericht. Houd de andere arm recht langs uw zij, met uw vingers naar uw voeten gericht. Als alternatief kun je aan het begin van een race het water ingaan met beide armen recht voor je en de ene palm op de andere.

2.

Glijd met beide armen naar voren en je handpalmen van elkaar af als je de schoolslag zwemt. Deze uitlijning plaatst je armen in de juiste positie om te beginnen met aaien wanneer je de glijfase voltooit.

3.

Druk je benen tegen elkaar. Richt je tenen direct op het einde van het zwembad achter je.

4.

Span je kernspieren aan om je lichaam in een zo recht mogelijke lijn te houden. Gestroomlijnd blijven vermindert de luchtweerstand op je lichaam.

5.

Druk je borst naar beneden. De lucht in je longen zorgt ervoor dat je borst een beetje omhoog gaat als je onder water bent als je niet met je borst naar beneden drukt.

6.

Kijk naar de bodem van het zwembad. Als je je hoofd optilt om vooruit te kijken, ben je minder gestroomlijnd.