Voeding

Helpt u na het eten meteen een wandeling om af te vallen?


Gebruik kleine haltergewichten tijdens het lopen om extra calorieën te verbranden.

Ryan McVay / Stockbyte / Getty Images

In de schijnbaar nooit eindigende strijd tegen gewichtstoename proberen veel mensen calorieverbrandende snelkoppelingen te vinden om hun inspanningen echt te laten tellen. Een van deze sneltoetsen draait om de beste tijd om te oefenen en of het vóór of na het eten is.

Als je wilt weten of sporten direct na een maaltijd, bijvoorbeeld na het eten wandelen, je zal helpen af ​​te vallen, is het antwoord ja en nee.

De voordelen van wandelen na het eten

Om te beginnen is elke oefening een goede oefening, ongeacht wanneer je het doet. Als onmiddellijk na het avondeten de beste tijd voor je is, is dat geweldig. Door een wandeling in uw avondschema te zetten, houdt u waarschijnlijk meer vast omdat u een routine maakt, waardoor u na verloop van tijd kunt afvallen.

Lopen direct na het eten heeft meestal geen invloed op je spijsvertering, maar als je al bestaande problemen hebt, zoals zure reflux of het prikkelbare darmsyndroom, wil je misschien een beetje wachten, zodat je je spijsverteringsvloeistoffen niet opkookt. terwijl ze werken.

Toch is een wandeling in tegenstelling tot een run en meestal levert dit voor de meeste mensen geen problemen op, ondanks wat de oude mythen zeiden over wachten op sporten na het eten om krampen te voorkomen. Dit is zeer onwaarschijnlijk als je gewoon een wandeling maakt, zelfs een rigoureuze, door de buurt, dus dit zou niet op je trainingsschema moeten wegen.

Een ander voordeel van het ontwikkelen van een wandelregime na je avondmaaltijd is dat je meer kans hebt om minder te eten tijdens het avondeten, wetende dat je je niet al te druk wilt voelen voor je wandeling. Dat gevoel van teveel eten zal je motivatie om op te staan ​​en te gaan ernstig belemmeren, dus je kunt je wandeling plannen met kleinere porties en lichtere maaltijden, wat enorm zal helpen bij je algehele inspanningen om af te vallen.

De zaak om eerst te wandelen, dan te eten

Veel fitnessexperts adviseren mensen om voor hun maaltijd te sporten, omdat vermoeide spieren profiteren van de brandstof die je ze daarna geeft, waardoor ze kunnen herstellen en weer opbouwen. Door te oefenen en vervolgens te eten vult uw lichaam zijn glycogeenvoorraden aan voor uw volgende wandeling. Een van de beste manieren om dit te doen is om een ​​koolhydraat, zoals bruine rijst, en een mager eiwit, zoals kip of vis, op te nemen.

Er zijn nog andere voordelen aan het plannen van je wandeling vóór je maaltijd, vooral tijdens de wintermaanden, wanneer de daglichturen aanzienlijk krimpen. U wilt in de zomer niet aan een geweldige trainingsroutine beginnen, maar alleen ontsporen wanneer de zomertijd rondloopt.

Door je wandeling om te schakelen naar voor je diner, loop je het risico om met een grotere eetlust naar de tafel te komen, dus je moet wel bedenken hoeveel je eet.

Lopen is een geweldige manier om in vorm te blijven en levert talloze gezondheidsvoordelen op, waaronder gewichtsverlies. Als je een manier probeert te vinden om meer calorieën te verbranden tijdens je wandeling, concentreer je dan op het verhogen van je snelheid en het toevoegen van enkele heuvels voor maximaal gewichtsverlies. Uiteindelijk is wanneer je loopt veel minder belangrijk dan andere aspecten van je uitstapjes - inclusief hoe intens, hoe vaak en hoe lang je uitstapjes zijn.