Sport

Krassen golfborstels op de koppen?


Een golfborstel aan je tas bevestigen is een goed idee.

Thomas Northcut / Photodisc / Getty Images

Golfborstels zijn ontworpen om uw clubs schoon te maken, maar sommige mensen geloven dat golfborstels met koperen haren - in tegenstelling tot nylon - zachtere stalen gesmede ijzers kunnen beschadigen in plaats van alleen vuil te verwijderen. Gelukkig zullen goed gemaakte golfborstels de hoofden van je clubs niet krassen, en er is geen bewijs dat het idee dat koperen haren een stempel achterlaten, kan ondersteunen.

Golfborstels

Golfborstels gebruiken messing of nylon borstelharen, of een combinatie van beide, voor clubreiniging. Omdat de haren zachter zijn dan clubhoofden, die zijn gemaakt van staal of titanium, zullen de borstels ze niet krassen. Sommige golfborstels hebben een extra hulpmiddel om aangekoekte modder en vuil uit de groeven te schrapen, hoewel veel golfers gewoon golft-stukken voor dit doel gebruiken. Een koord op de borstel hecht het aan uw golftas, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is na elke opname.

Andere borstels die goed werken

Elke soort borstel met nylon of soortgelijke borstelharen werkt goed als een golfborstel en krast uw clubs niet. Zoals Golf-Information.info uitlegt, hoeft u geen speciale golfborstel te kopen om clubhoofden schoon te maken. Leg de clubhoofden een paar minuten in een emmer lauw water en maak ze vervolgens schoon met een nylon borstel, groenteborstel, vingernagelborstel, tandenborstel of synthetische verfborstel met afgeknipte haren.

Te vermijden instrumenten

U moet wel enkele voorzorgsmaatregelen nemen wanneer u uw clubs schoonmaakt. Als je clubhoofden vlekken hebben of roestvlekken hebben die niet gemakkelijk met een golfborstel kunnen worden verwijderd, wordt soms staalwol aanbevolen. Maar Golf-Information.info raadt u aan om fijne staalwol te gebruiken. Een grove staalwol - en de meeste huishoudelijke staalwol is grove kwaliteit - kan clubhoofden krassen.

De deugden van reinheid

Je clubs schoonhouden gaat verder dan de esthetiek. Zoals de website van de Ole Miss Golf Course aangeeft, kan vuil in de groeven van uw clubs het traject van de balvlucht verwoesten. Golf-Information.info merkt ook op dat vuile groeven "flierleugens" creëren die de controle verminderen en de spin op de bal verminderen, waardoor het moeilijker wordt om de green vast te houden bij naderingsschoten.