Sport

Welke golfclub heeft de hoogste graad van loft?


Clubs met een hoge loft zijn het handigst van dichtbij naar het groen.

Creatas-afbeeldingen / Creata's / Getty-afbeeldingen

Als het gaat om afstand en de hoogte van uw golfshots, begint en eindigt deze met loft. Er zijn verschillende loftopties beschikbaar, maar clubkeuzes zijn traditioneel opgesplitst in bos, strijkijzers, hybriden en wiggen. Als vuistregel geldt: hoe hoger het hok, hoe hoger je balvlucht buiten de club zal zijn. Hoewel clubfabrikanten zullen variëren op hun hoogst beschikbare loft, wordt de club met de hoogste loft een lob-wig genoemd - of ultra lob-wig - en is over het algemeen 60 graden of hoger.

Door de bossen

Elke golfer's bag zal een verscheidenheid aan clubs hebben met verschillende niveaus van loft. De boscategorie omvat de driver en fairway woods. Deze clubs hebben over het algemeen lage hokgraden en zijn bedoeld voor een optimale afstand, zowel vanaf de tee als van de fairway. Het meest populaire bereik voor bestuurdersloft ligt tussen 9 en 11 graden. Fairway woods kunnen variëren van een 2-wood tot een 9-wood, waarbij de loft met het aantal toeneemt. Een van de meest gebruikte bossen is het 3-hout, dat over het algemeen een loft tussen 15 en 17 graden heeft.

Slagijzer

Geen enkele golftas is compleet zonder een set strijkijzers, die kan lopen van een strijkijzer van 2 tot een strijkijzer van 9. Hoe lager het nummer op de club, hoe lager de graad van loft. Aangezien de regels van golf maximaal 14 klaveren in de zak voorschrijven, zullen veel golfers ervoor kiezen om de lagere ijzers te gebruiken die moeilijk te gebruiken zijn. Hybride clubs worden vaak gebruikt om lange ijzers te vervangen, omdat ze aanzienlijk gemakkelijker te raken en te bedienen zijn. Een veel voorkomende keuze is de 3-4 hybride, die volgens Golf Gear Select een grotere sweet spot heeft en een loft van ongeveer 20 graden zal hebben. De hokken voor strijkijzers variëren tussen de fabrikanten, maar beginnen rond de 19 graden voor een 2-ijzer, en variëren tot ongeveer 41 graden voor een 9-ijzer. De gemiddelde set clubs zal ongeveer 3 tot 5 graden verschil in loft tussen ijzers hebben.

Ingeklemd

Naarmate je dichter en dichter bij de green komt, weegt de behoefte aan controle zwaarder dan de behoefte aan afstand; dit is waar je wedges je arsenaal zullen betreden. Je wedges kunnen variëren van een pitching wedge - die de laagste graad van loft in de categorie heeft rond 45 - tot een ultra lob wig op 64 graden en hoger. Andere clubs in deze categorie zijn onder andere spleetwiggen (50 tot 52 graden) en zandwiggen (54 tot 56 graden). Het hogere hok resulteert in een hogere balvlucht, maar minder yards gedragen.

Lob It In

De ultra lob wig beschikt over de hoogste graad van loft voor elke club, maar is ook moeilijk te controleren. De loftgraad is over het algemeen 64 graden, maar sommige fabrikanten bieden een 68-gradenoptie. Het doel van deze club is om de bal zo snel mogelijk omhoog te brengen, wat kan helpen om dichtbij bunkers of gevaren dicht bij de green op te ruimen. De hoge balvlucht zorgt ook voor een meer verticale afdaling, die op rol bezuinigt wanneer de bal op de green landt. Hoe minder de bal rolt, hoe meer controle je hebt over je benadering van de green en de vlaggenstok.