Sport

Golfboren raken de achterste voet en achteruitdraaien


U zult geen solide schoten maken tenzij u uw gewicht correct verschuift.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Wanneer uw golfclub verbinding maakt met uw bal, moet het grootste deel van uw gewicht op uw voorste voet rusten - de linkervoet voor rechtshandige spelers - om ervoor te zorgen dat u achter in de bal slingert voor maximale versnelling en solide contact. Als je vette, dunne en afgedekte schoten je spel pesten, is er een goede kans dat je gewicht op je achterste voet is bij impact, het resultaat van een omgekeerde pivot of hangend op je neergang.

Een reverse pivot repareren

Als u last heeft van een omgekeerde spil, verplaatst u onbedoeld uw gewicht naar uw voorste voet op uw achterzwaai. Tijdens je downswing heb je geen andere keuze dan het gewicht naar je achterste voet te verplaatsen, alleen om het clubhoofd terug naar de bal te krijgen. Vaak komt een omgekeerde draaipunt van het oppakken van de club steil op de backswing met teveel handactie en schouderkanteling. U kunt dit corrigeren met een meeneemoefening. Plaats een strijkijzer op de grond een paar centimeter achter een bal, grijp het uiteinde naar de bal. Pak de bal met een 5-ijzer. Duw het strijkijzer op de grond weg terwijl je de knuppel terughaalt. Om de weerstand te overwinnen, moet je je lichaam gebruiken en je gewicht naar je achterste voet verplaatsen.

Juiste draaiboor

Als u het draaipunt omkeert, moet u leren hoe u uw gewicht op uw achterste voet kunt krijgen terwijl u terugzwaait. Om een ​​juiste pivot te voelen, neemt u een adrespositie in bij een willekeurige club en neemt u vervolgens uw achterste hand - de rechterhand voor rechtshandige spelers - van de club af en reikt u omhoog onder uw linker oksel. Gebruik je rechterarm om je linkerkant naar achteren te trekken. Je zou je gewicht naar je achterste voet moeten voelen bewegen. Probeer dat gevoel te onthouden wanneer je ballen raakt, en je draait de spil niet om.

Groove the Magic Move

Sommige golfers hebben geen moeite om hun gewicht op hun achterste voet te krijgen op de backswing, maar ze worstelen om het naar voren te schuiven op de downswing. Ze hebben de neiging achterover te leunen en op de bal te zwaaien. De legendarische in Texas gevestigde leraar Harvey Penick gebruikte een oefening die hij "de magische beweging" noemde om de voorwaartse gewichtsverschuiving te onderwijzen. Zwaai naar de bovenkant van de rugschommel met elke club. Begin nu door je achterste elleboog - rechts voor rechtshandige spelers - naar rechts te laten vallen en je gewicht op je linkervoet te verplaatsen. Penick droeg spelers op om die zet drie keer te herhalen en vervolgens door te slingeren naar een evenwichtige finish.

Driver Drill

Golf Channel-instructeur Martin Hall biedt een oefening die je helpt je gewicht vooruit te helpen tijdens je downswing. Op het adres legt hij zijn lobwig onder de buitenkant van zijn achterhiel, met de voorkant naar boven zodat de schacht omhoog schuift en weg van zijn achterbeen. Hij zwaait terug met zijn bestuurder, en zelfs voordat hij de top van zijn achterzwaai bereikt, begint zijn gewicht naar voren te bewegen zodat zijn achterste hiel omhoog gaat en de wig op de grond valt voordat de bestuurder zelfs naar beneden gaat. Dit zorgt ervoor dat hij zijn gewicht naar voren beweegt.