Sport

Golfclubs voor een langzame clubhoofdsnelheid


Vind de juiste clubs die bij jouw swing passen.

Golfclubs kopen is een lastige zaak. Veel geld verdienen voor hetzelfde stokje dat Tiger Woods speelt, kan eerder pijn doen dan je spel verbeteren. Als je een lage clubhoofdsnelheid genereert wanneer je slingert, bevind je je aan het andere uiteinde van het spectrum dan de meeste profs, wiens clubhoofdsnelheid vaak boven de 110 km / u komt. Langzame clubhoofdsnelheden, meestal beschreven als onder 85 mph, vereisen een totaal ander type club om je vaardigheden te maximaliseren.

Schacht

Als de snelheid van je clubhoofd langzaam is, heb je clubs nodig met schachten die gemakkelijk buigen. Hiermee kun je meer kracht genereren, omdat de zweep in de schacht je in staat stelt om de club sneller door impact te laten bewegen. Zoals TaylorMade uitlegt, zijn twee soorten assen ontworpen voor langzame clubhead snelheidsschommelingen. Als u slingert met minder dan 75 km / u en uw schijven minder dan 180 meter raakt, moet u waarschijnlijk kiezen voor een damesschacht, die het gemakkelijkst buigt. De term is anachronistisch - mannen en kinderen met langzame schommelingen zullen evenveel profiteren van flexibele assen als vrouwen. Als je slingert van 75 tot 85 km / u en schijven van 180 tot 200 meter raakt, is een Senior-as die iets minder flexibel is dan een Ladies-as misschien wel het kaartje.

Zolder

Als je swing langzaam is, profiteer je van clubs met meer loft. Clubs met meer loft hebben clubhoofden die scherper staan ​​om de bal sneller de lucht in te schieten. Als de snelheid van je clubhoofd traag is, wil je de bal hoger gooien om de afstand te maximaliseren die je raakt. Als je swingsnelheid snel is, zal een lager saaie bal verder reizen dan een bal met een zeer hoog vluchtpatroon. Dus als je zwaaisnelheid 60 tot 70 mph is en je rijdt minder dan 165 meter, moet de loft op je coureur 12 tot 15 graden zijn. Als je swing snelheid 70 tot 80 mph is, profiteer je van 11 tot 13 graden loft.

Andere factoren

Het kickpunt van de club is de locatie op de as die het meest buigt wanneer je slingert. Een lager trappunt, dat dichter bij het clubhoofd ligt, stelt u in staat om de bal gemakkelijker te lanceren, een zegen voor golfers met lage swingsnelheden. Lichtere assen - over het algemeen grafietassen wegen minder dan stalen assen - kunnen de snelheid van uw clubhoofd verhogen en meer afstand produceren. Zoals apparatuurgoeroe Tom Wishon opmerkt, resulteert het juiste gewicht ook in een beter tempo en meer consistentie.

Club Fitting

Of de snelheid van je clubhoofd langzaam, snel of ergens in het midden is, experts op het gebied van apparatuur hebben één belangrijk advies: zorg dat je de juiste clubs voor je spel kiest. "Hoe slechter je bent, hoe meer je op maat gemaakte apparatuur nodig hebt", schrijft Wishon in het tijdschrift "Links". "Custom clubs zijn niet alleen voor low-handicappers en professionals. Ze kunnen goed spelen met tuingereedschap." Titleist-directeur John Screen echoot Wishon. "Elke aanpassing is beter dan geen aanpassing," vertelde hij "The Wall Street Journal." Gelukkig is aangepaste clubfitting in de 21e eeuw de grote massa geworden, en elke grote golfwinkel of pro-shop zou in staat moeten zijn om je clubhoofdsnelheid en lanceerhoek te meten, vaak kosteloos, om clubs voor te schrijven die bij je passen.