Sport

Golfboren voor rotatie van de linkerarm


De sleutel tot nauwkeurigheid in golf is de rotatie van uw leidende onderarm.

Thinkstock / Stockbyte / Getty Images

Golfers op alle niveaus van het spel worstelen met het beheersen van het traject en de richting van de bal. Als je rechtshandig bent, is het de taak van je rechterarm om snelheid te genereren en je linkerarm te ondersteunen. Even belangrijk is echter de taak van je linkerarm. Het is de rotatie van je linker onderarm die de hoek van het slagvlak door impact regelt, die direct invloed heeft op de balvlucht. Om de nauwkeurigheid van uw opnamen te verbeteren, voert u oefeningen uit die u leren hoe u uw linkerarm op de achterzwaai, neerwaartse zwaai en doorrijden kunt draaien.

Overeenkomen met de cirkels

De hoeveelheid rotatie van de linker onderarm is misschien niet zo extreem tijdens je backswing, maar is cruciaal voor het genereren van maximale clubhoofdsnelheid en schotnauwkeurigheid. Deze oefening is ontworpen om u te helpen bij het terugdraaien van uw club de juiste hoeveelheid linker onderarmrotatie te ontwikkelen. Stel je een cirkel van 1 inch voor, gecentreerd aan de binnenkant van beide onderarmen. Houd op het adres je armen zo vast dat de cirkels tegenover elkaar liggen maar elkaar niet raken. Terwijl je je onderarmen in deze positie houdt, neem je verschillende oefenbackswings en houd je de cirkels tegenover elkaar. Hiervoor moet uw linker onderarm iets met de klok mee draaien.

Lifter Boor

Rotatie van de linkerarm tijdens de downswing sluit het slagvlak en voorkomt dat je de bal snijdt, volgens Brad Brewer van GolfChannel.com Academy. Brewer gebruikt de lifter om deze rotatie te benadrukken. Houd de schacht van uw club met beide handen vast en plaats deze over uw bovenborst, parallel aan de grond. Neem je normale adres en draai je bovenlichaam alsof je een driekwart backswing neemt. Begin je voorwaartse neerwaartse beweging, laat je linkerhand los en draai de achterkant van je linkerarm naar je rug toe. Terwijl u dit doet, richt u uw linkerelleboog naar de grond en uw duim omhoog alsof u lift. Dit bevordert de rotatie van uw linker onderarm naar links, wat helpt om het slagvlak bij impact vierkant te maken.

Zwaai met een bezem

Jeff Williams, een golfinstructeur bij de Todd Sones Impact Golf Academy, gebruikt een bezemoefening om je te leren hoe je je linkeronderarm naar links kunt draaien om je club sneller te helpen vierkant maken. Pak een huisbezem, knip het handvat omlaag zodat het ongeveer de lengte van je knots is en spuit de ene kant wit en de andere kant zwart. Gebruik de bezem als je club, neem je normale adres en houd de bezem op de rand zodat de zwarte kant naar voren wijst, wat het gezicht van je club voorstelt. Zwaai de bezem als een golfclub door het contactpunt. Als je de zwarte kant van de bezem ziet bij contact, draait je linker onderarm niet snel genoeg naar links. Oefen totdat u alleen de witte kant van de bezem ziet bij contact.

Poets je polsen

Als je een snijmachine bent, kan deze oefening helpen - het dwingt je om je linker onderarm te draaien en het clubhoofd vierkant te krijgen bij impact. Neem je normale adreshouding aan en sla de bal met een driekwart backswing. Terwijl u doorgaat, laat u uw polsen tegen elkaar borstelen en rol uw rechterhand over uw linkerhand, waardoor uw armen in een "X" -positie worden gebracht. Deze "X" positie dwingt de linker rotatie van uw linker onderarm. Zodra je de bal consequent recht kunt slaan, oefen je met een volledige backswing.

Fotocredits

  • Thinkstock / Stockbyte / Getty Images