Geschiktheid

Goede loopbandoefeningen van 1 uur


Maak uw training op de loopband leuk en effectief met een trainingsplan van een uur.

Robert Daly / OJO Images / Getty Images

Voor velen klinkt de gedachte om een ​​uur lang op een loopband te trainen alledaags, zo niet ronduit saai. Terwijl het lopen of rennen op een draaiende riem voor een zweetsessie van 60 minuten misschien niet uitzonderlijk opwindend klinkt, kan het zeker zijn, en het is een effectief middel om u te helpen uw atletische prestaties te verbeteren. De volgende keer dat u op een loopband stapt, wordt u gewapend met een specifiek 60-minuten loopbandplan dat uw training op de riem kan transformeren van saai naar productief en zelfs leuk.

Verleid jezelf met tempo's

Of je nu een wandelaar of een hardloper bent, je hebt een gemiddeld tempo en een sneller tempo dat je waarschijnlijk hebt gebruikt tijdens je laatste 5K-evenement toen je adrenaline voldoende begon. Je hebt ook een ander tempo dat je tempo wordt genoemd en dat ongeveer 30 seconden langzamer is dan je 5K tempo, wordt in een artikel in de nieuwsbrief "Running Times" uitgelegd. Tempo runs en wandelingen zijn effectieve loopbandtrainingen die u helpen een consistent tempo vast te stellen. Uw tempotempo zou uw huidige fitnessniveau moeten uitdagen, terwijl u comfortabel genoeg moet zijn om ten minste 20 minuten vast te houden terwijl u tot een uur werkt.

Voer uw intervalzone in

Intervaloefeningen op de loopband kunnen uw snelheid en aerobe capaciteit verbeteren. Begin met een warming-up van gemiddeld vijf minuten lopen of rennen. Verhoog uw snelheid zodat u 60 seconden lang zo snel mogelijk kunt bewegen. Verlaag uw snelheid terug naar uw gemiddelde tempo terwijl u 60 seconden herstelt. Ga door met deze snelle en langzamere intervalroutine gedurende 50 minuten voordat je je tempo vertraagt ​​tot een wandeltempo om af te koelen voor de laatste vijf minuten van je training.

Ga naar de heuvels

Sprintherhaaloefeningen op heuvels op een loopband kunnen uw snelheid met succes verbeteren. Na vijf minuten opwarmen met een gemiddelde tempo wandeling of rennen, zoek je de helling- of hellingknop op je loopband en verhoog je de helling tot 5 procent en verhoog je je snelheid zodat je zo snel mogelijk de gesimuleerde heuvel op gaat voor 20 seconden. Verlaag zowel uw helling als uw snelheid en herstel gedurende twee tot drie minuten. Ga door met dit trainingsoefeningspatroon gedurende de volgende 50 minuten voordat je je tempo vertraagt ​​tot een vijf minuten afkoelende wandeling.

Verras jezelf

Omdat je spieren wennen aan oefeningen en trainingen die ze op een consistente basis uitvoeren, is het belangrijk om je routine regelmatig te veranderen. Mix je loopbandtrainingen en verras je spieren door alle drie de loopbandoefeningen op te nemen in één winnende training. Na vijf minuten opwarmen, begin met een 20 minuten durende temporun, gevolgd door 15 minuten intervaloefeningen, 15 minuten heuvelwerk en een afkoeling van vijf minuten.