Sport

Hoe een goede 800M Runner te zijn


De 800-meter race, ook bekend als de halve mijl, is een race van uithoudingsvermogen en snelheid.

Comstock / Comstock / Getty-afbeeldingen

De 800-meter race is misschien wel een van de meest uitdagende evenementen in baan en veld. Technisch beschouwd als halve fond, heeft het afgelopen decennium van 800-meter hardlopers, zowel mannelijk als vrouwelijk, de wereld laten zien dat je een behoorlijke hoeveelheid sprintvermogen nodig hebt om succesvol te zijn. Om een ​​goede halve miler te zijn, moet je trainen met afstanden groter dan, kleiner dan en gelijk aan 800 meter. Hoewel er verschillende trainingsmethoden zijn, zijn hier enkele basisprincipes om u op weg te helpen.

1.

Begin met duurtraining. Duurzaamheidstraining is van vitaal belang en geeft je de basis om snel 800 meter te rennen. Deze training omvat loopafstanden groter dan en gelijk aan 800 meter. Trainen met afstanden van 800 tot 1200 meter geeft je een goede basis. Mannelijke tijden moeten 65 seconden of minder per ronde zijn, terwijl vrouwelijke tijden 75 seconden of minder moeten zijn. Voer twee van elke afstand in stijgende en dalende volgorde (800, 100, 1200, 1200, 1000, 800) drie keer per week uit. Je kunt de afstanden wijzigen en meer ladders rennen terwijl je verbetert.

2.

Neem snelheidstraining op. Voetsnelheid, hoewel niet zo belangrijk als sprintevenementen, is nog steeds noodzakelijk om een ​​competitieve 800-meter hardloper te zijn. Track Star USA merkt op dat de 800 vooral een anaërobe race is, dus snelheid is van cruciaal belang. Snelheidstraining omvat afstanden korter dan of gelijk aan de race. Voer herhalingen van 400 of 600 meter uit. Zestig seconden en minder voor de 400-meter en 90 seconden en minder voor de 600-meter zijn goed voor mannen. Vrouwen moeten respectievelijk 65 seconden en 95 seconden richten. Voer 4 van elke afstand 3 keer per week uit op de dagen dat u geen duurtraining doet.

3.

Neem intervaltraining op. SportsLog meldt dat intervaltraining een ander cruciaal aspect is om een ​​goede 800-meter hardloper te worden. Je moet trainen met korte rustperiodes en herstel. Rusttijden omvatten lopen of stilstaan ​​tussen ronden. Met rust kan uw lichaam herstellen en tijddoelen behalen tijdens de training. Herstelperioden worden gekenmerkt door licht joggen in plaats van totale rust. U kunt tussen getimede of niet-getimede afstanden - tussen 200 en 400 meter - tussen intervallen joggen. Intervaltraining met rust en herstel moet worden opgenomen in uw uithoudings- en snelheidsregimes.

4.

Ren uit je comfortzone. 800 meter lopen is niet eenvoudig. Comfortzone running is wanneer je met weinig moeite workouts uitvoert. Het moet een uitdaging zijn en je moet moe zijn tijdens en na de training. Als dit niet het geval is, moet u uw loopsnelheid verhogen en de benodigde tijd tussen uw rondes verlagen. Bouw je uithoudingsvermogen en snelheid op door 6 dagen per week te trainen. Naarmate je beter in vorm raakt, kun je sneller, langer en harder trainen.

5.

Time je workouts - altijd. Zorg ervoor dat alle aspecten van uw trainingsschema getimed zijn zodat u uw voortgang kunt volgen. Je tijden zouden door de praktijk continu moeten afnemen.

Dingen nodig

  • Goed paar hardloopschoenen of hardloopschoenen
  • Regelmaat op maat (400 meter ronde)

Tip

  • Train met een partner die je zal uitdagen om harder te rennen en een echte racesituatie na te bootsen. Je kunt ook snelheid- en duurtraining combineren in een enkele workout terwijl je verbetert.

Waarschuwing

  • Raadpleeg een arts voordat u begint met een trainingsschema om ervoor te zorgen dat u gezond genoeg bent voor zware lichamelijke activiteit.