Geschiktheid

Goede oefening voor een slankere taille


Je taille meten kan je voortgang volgen.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Een slank, trimvormig middengedeelte ziet er goed uit en geeft een goede gezondheid aan, terwijl overtollig buikvet is gekoppeld aan ernstige aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, hypertensie, beroerte en hoog cholesterol. Het is niet mogelijk om zich op een specifiek gebied voor vetverlies te richten, dus het trimmen van uw taille vereist het verliezen van vet uit uw hele lichaam door middel van dieet en lichaamsbeweging. Omdat algeheel vetverlies buikvet omvat, kan een slankere taille je beste accessoire worden.

Zweet van de pond af

Cardiovasculaire oefening laat je zweten, verhoogt je hartslag, verbrandt calorieën en bevordert gewichtsverlies. De American Council on Exercise beveelt aan om op de meeste dagen ongeveer een uur matige cardio te doen, en stelt dat het opnemen van hoge intensiteitsintervallen op één of twee dagen effectief vet kan verminderen, inclusief buikvet. Om dit te doen, versnelt u tot een krachtig cardiotempo van één minuut en vertraagt ​​u vervolgens tot een gematigd tempo voor een herstel van twee minuten. Wissel de intensiteiten af ​​gedurende 15 tot 20 minuten. Cardio kan zijn joggen, fietsen, stevig wandelen of een roei- of elliptische machine gebruiken.

Stimuleer spierweefsel

Door spierweefsel te behouden en te vergroten, kunt u lichaamsvet verminderen, waaronder gevreesd buikvet. Spierweefsel is metabolisch actief en verbruikt meer calorieën dan vet, zelfs als u rust. Meer spierweefsel staat gelijk aan meer verbrande calorieën. ACE beveelt aan om twee tot drie niet-opeenvolgende krachttrainingssessies per week te doen. Het suggereert om je grote spieren te laten werken voor optimale spierstimulatie en calorische verbranding. Neem oefeningen op zoals pushups, lat pull-downs, voorovergebogen rijen, pull-ups, lunges, bankdrukken en squats.

Versterk je kern

Hoewel kernoefeningen buikvet niet verminderen, kunnen ze je buikspieren versterken en versterken, pijn in de onderrug verlichten en je houding en atletische prestaties verbeteren. Naast traditionele crunches, fietscrunches en reverse crunches, omvatten oefeningen zoals de voor- en zijplanken waarbij je je lichaam zo recht als een plank houdt terwijl je naar de grond of zijwaarts kijkt. Tijdens deze oefeningen is het essentieel om je rug recht te houden en je navel naar je wervelkolom te trekken. Dit werkt je dwarse buikspieren, een diep liggende buikspier die verantwoordelijk is voor het correct uitlijnen en stabiliseren van je lichaam, wat gunstig is tijdens de meeste activiteiten.

Ter overweging

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om geleidelijk gewicht te verliezen met een snelheid van 1 tot 2 pond per week. Dit vereist een tekort van 3.500 tot 7.000 calorieën. Naast het verbranden van calorieën door inspanning, kan het eten van minder calorieën bijdragen aan dit tekort. Het consumeren van kleinere porties en het beperken van suiker, zout en verzadigde en transvetten kan een verschil maken. Vul op met voedzaam fruit, groenten, volle granen, magere zuivelproducten en magere eiwitten. Raadpleeg ook uw arts voordat u probeert af te vallen om ervoor te zorgen dat uw geplande afslankingsschema veilig is voor uw fysieke conditie.