Geschiktheid

Goede oefeningen voor vetverlies voor senioren


In vorm blijven kan de kwaliteit van uw leven verbeteren.

Digital Vision./Photodisc/Getty Images

Veel senioren geven zich over aan spierverlies en gewichtstoename als onvermijdelijke bijwerkingen van veroudering. Maar je hebt veel te zeggen over wat er met je lichaam gebeurt en actief blijven in je laatste jaren biedt veel krachtige voordelen. Misschien is een van de grootste dat actief blijven je helpt de kracht, het uithoudingsvermogen en het evenwicht te behouden dat je nodig hebt om zelfstandig te leven. Actief blijven is ook een geweldige manier om op elke leeftijd overtollig lichaamsvet af te werpen, en het handhaven van dat gezonde lichaamsgewicht en fitness is een geweldige manier om uw risico op hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen te verminderen.

Walk for Health

Van alle oefeningen die je in je laatste jaren kunt doen, is wandelen een van de meest ideale. Het is gratis, ervan uitgaande dat je al ondersteunende schoenen hebt. Het is ook zacht voor uw gewrichten en u kunt de training zo eenvoudig of zo uitdagend maken als u wilt, gewoon door uw snelheid te verhogen of te verlagen of een helling op te gaan voor een extra uitdaging. Lopen helpt ook je spieren en botten te versterken, verbetert je balans en kan zelfs je humeur verbeteren - allemaal cruciale voordelen voor je kwaliteit van leven.

Harvard Health Publishing, dat de bron is voor alle calorieën in dit rapport, schat dat als je 185 pond weegt, je bijna 180 calorieën kunt verbranden in een half uur wandelen met een stevig tempo van 3,5 mijl per uur.

Geniet van het water

Oefeningen op waterbasis zijn ook uitstekend voor senioren. Het water ondersteunt je gewrichten en verzacht veel van de pijnen die vaak gepaard gaan met trainingen. Maar het zwembad voegt ook extra weerstand toe aan uw training, of u nu water loopt, aquarobics doet of "gewichten optilt". (Trainingen op zwembadbasis gebruiken zwevende gewichten voor weerstand, zodat je uiteindelijk tegen het water drukt in plaats van tegen de zwaartekracht.) Net als bij wandelen, kan een persoon van 185 kilo 180 calorieën verbranden in een half uur van water aerobics.

Krachttraining opnemen

Krachttraining op droog land is ook een waardevol hulpmiddel. Het helpt vet te verbranden, een beetje meer dan 130 calorieën in 30 minuten te verbranden voor onze hypothetische 185-pond persoon, en het opbouwen van magere spiermassa die een paar extra calorieën verbrandt gewoon door te bestaan. Maar dat is niet alles: Gewichtheffen versterkt ook je spieren en botten, helpt osteoporose te voorkomen en geeft je de kracht en het uithoudingsvermogen die je nodig hebt om je onafhankelijkheid en hoge kwaliteit van leven te behouden. Maak je geen zorgen als je geen gewichten hebt. Je kunt je eigen lichaamsgewicht gebruiken voor weerstand bij oefeningen zoals muuropdrukoefeningen en stoeldips.

Bepaal uw behoeften

Als u aan het trainen bent om af te vallen, kan het aantal calorieën dat u verbrandt als een ruwe richtlijn dienen. Als algemene regel moet u 3500 calorieën meer verbranden dan u inneemt om een ​​pond lichaamsvet te verliezen. Dus als je wateraerobics doet, zijn er 20 sessies van een half uur gewoon nodig om een ​​pond lichaamsvet te verliezen. Dat klinkt misschien als veel, maar je kunt je calorieverbranding verhogen door langere trainingen te doen, verschillende soorten fysieke activiteit toe te voegen die je leuk vindt en de trainingsintensiteit te verhogen terwijl je je conditie opbouwt.

Als u meer geïnteresseerd bent in lichaamsbeweging dan op gewichtsverlies, beveelt de Centers for Disease Control and Prevention aan dat over het algemeen geschikte volwassenen die 65 jaar of ouder zijn, 2 uur cardiovasculaire oefeningen van matige intensiteit per week moeten krijgen, en ook twee krachttraining sessies per week.