Sport

Goede technieken voor golfoefeningen


Effectieve oefentechnieken zijn een sleutel tot golfverbetering.

Mike Powell / Lifesize / Getty Images

"Praktijk maakt niet perfect", schrijft Golf Hall van Famer Tom Watson in zijn boek, "The Timeless Swing." • Doelbewuste, slimme oefening baart kunst. Met andere woorden, golfverbetering gaat niet alleen over bal na bal slaan op de oefenbaan. Je hebt effectieve oefentechnieken nodig die je helpen goede slagen te maken voor alle facetten van het spel. De juiste technieken zullen je swing, je korte spel en je vermogen om de golfbaan onder druk te spelen verbeteren.

Bereik praktijk

PGA-leerkracht Erik Horve, die schrijft voor de website van The Golf Channel, identificeert drie soorten oefeningen voor het bereik: blok, willekeurig en variabel. Blokoefening houdt in dat herhalingen oefenballen raken met dezelfde club. Het doel in de blokoefening is om specifieke bewegingen in uw golfswing te groeven. In een willekeurige oefenroutine wissel je na elke slag van club en simuleert je hoe je clubs op de golfbaan selecteert. Variabele oefening leert je verschillende foto's te maken met dezelfde club. U kunt bijvoorbeeld een lage slag, een hoge slag, een fade en een gelijkspel met een 5-ijzer maken.

Praktijk korte games

Golfers spelen bijna 70 procent van hun slagen binnen 100 meter van de green, volgens PGA onderwijs pro Bill Schmedes. Hij beveelt aan om minstens 60 procent van je oefentijd aan het korte spel te besteden. Om te beginnen wil hij dat je 20 putts achter elkaar binnen 5 voet maakt. Dan, zegt hij, ga naar 20 voet en raak nog eens 20 putts, er zeker van dat elke putt daalt of binnen het twee-putt bereik blijft. In het plan van Schmedes besteed je de rest van je korte spelsessie aan chips en toonhoogtes van verschillende afstanden.

Oefencursus

Als u op clubniveau of amateurtoernooien speelt, moet u leren omgaan met de druk op de baan. PGA Tour pro Phil Mickelson gelooft dat de meest effectieve oefening op de baan komt van geldspellen tegen andere spelers. De geldbedragen hoeven niet te groot te zijn, zegt Mickelson. Het geld helpt je alleen maar om je te concentreren. Mickelson en zijn speelpartners nemen deel aan beide lijnspelspellen die een winnaar bepalen aan de hand van de eindscore en match-play-spellen, waarbij spelers gaten winnen, zodat ze werken aan strategieën voor verschillende formaten. Om de banden te verbreken, is Mickelson voorstander van chipping-competities, die extra korte speloefeningen aan de ronde toevoegen.

Pre-Round Oefening

Tourspelers lopen zelden van de kleedkamer naar de eerste tee zonder eerst op te warmen. Pre-round oefening zou ook onderdeel moeten zijn van de routine van elke amateur. LPGA Tour pro Stacy Lewis besteedt bijvoorbeeld 70 minuten aan opwarmen voor een ronde. Ze begint met 10 minuten putten en slaat dan tot 20 minuten voor haar starttijd ballen. Ze eindigt met chipshots. Christina Kim, een andere LPGA-speler, warmt 90 minuten op. Ze begint met 30 minuten kort spel, dan raakt ze 30 minuten ballen en keert uiteindelijk terug naar de oefenbaan om te eindigen. Tour-speler Ai Miyazato begint en eindigt haar sessies met putten omdat ze voelt dat dat de sleutel is tot haar score.