Geschiktheid

Hoe goed is springtouw als een vetverbrandende oefening?


Springtouw verbrandt snel calorieën, maar is moeilijk om lang vol te houden.

Jupiterimages / Goodshoot / Getty Images

Ondanks de optie "vetverbrandingszone" op loopbanden en andere cardio-apparatuur, komt vetverlies uiteindelijk neer op calorieën in versus calorieën uit. De beste vetverbrandende activiteiten zijn daarom die die voldoende calorieën verbranden om u te helpen dit tekort te creëren. Springtouw verbrandt calorieën met een hoge snelheid, dus het kan heel nuttig zijn om je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

Calorieën

Een pond lichaamsvet bevat 3500 calorieën, dus je moet een groot tekort creëren om 1 pond te verliezen. Springtouw, een persoon van 125 pond verbrandt ongeveer 300 calorieën in 30 minuten, terwijl een persoon van 185 pond ongeveer 445 calorieën verbrandt in dezelfde sessie. Dat is ongeveer net zoveel calorieën als je verbrandt tijdens hardlopen van 6 km / u of rondjes zwemmen in de borstslag. Combineer je springroutine met een uitgebalanceerd dieet met minder calorieën om vetverlies te garanderen, omdat je het gewicht niet verliest als je tijdens de maaltijd te veel eet.

The Visceral Burn

Afgezien van calorieverbranding, kunnen cardiovasculaire oefeningen zoals springtouw helpen om het viscerale vet dat uw interne organen omringt te verbranden en waardoor uw taille uitzet. In feite is dit type krachtige cardio een van de meest effectieve remedies voor visceraal vet - mogelijk zelfs troefdieet, volgens professor in de geneeskunde Kerry Stewart van Johns Hopkins School of Medicine, zoals gemeld door U.S. News and World Report. Visceraal vet is zelfs gevaarlijker dan het onderhuidse vet dat je onder je huid kunt voelen en kan bijdragen aan hartaandoeningen, diabetes en zelfs sommige soorten kanker.

Weer leren springen

Springen is moeilijk, dus verwacht niet voor het eerst sinds de basisschool het touw op te pakken en langdurig te oefenen. Begin door slechts 5 minuten te springen en voeg bij elke training een extra minuut toe. Houd tijdens het springen de hele tijd uw gewicht op de ballen van uw voeten en spring alleen hoog genoeg om het touw vrij te maken. Hoger springen legt meer spanning op uw gewrichten, waardoor u gevoeliger bent voor letsel. Zoals met elke oefening, raadpleeg je arts voordat je aan een nieuwe springtouwroutine begint.

Houd het vet weg

Springen is alleen goed voor vetverlies als u een regelmatig schema aanhoudt, dus past deze of andere cardio-oefening de meeste dagen van de week in uw routine om het gewicht voor altijd weg te houden. Naast springen heb je ook krachttraining nodig voor maximaal vetverlies. Deze activiteiten, zoals gewichtheffen, Pilates uitvoeren of pushups en squats doen, bouwen spiermassa op die de klok rond verbrandt. Plaats krachttraining twee keer per week in uw routine - u kunt deze oefeningen op uw springdagen doen, als u wilt, hoewel afzonderlijke dagen betere prestaties kunnen opleveren.