Geschiktheid

Good Home Workout Machine voor maag


Gebruik oefenballen op verschillende manieren om uw buikspieren aan te spannen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Er gaat niets boven goede ouderwetse crunches om je buikspieren te trainen. Als je je echter verveeld hebt gevoeld door deze beproefde oefening en verlangt naar meer diversiteit in je ab-repertoire, heb je misschien overwogen om te investeren in een of twee hometrainingsmachines die gericht zijn op de spieren in je buik. De American Council on Exercise (ACE) somt een aantal door apparatuur ondersteunde ab-oefeningen op op de lijst van de beste.

Abs op wielen

Er zijn een aantal verschillende versies van een basiswiel met een handvat erop om je buikspieren in een betere vorm te rollen. Welke naam het ook gebruikt, de ab-wielen zijn effectief voor het inschakelen van uw rectus abdominis en uw schuine spieren, vooral als u afwisselend naar rechts en naar links rolt en recht naar voren en naar achteren rolt. Begin door op de grond te knielen en je ab-wiel vast te houden aan de handgrepen aan beide kanten, palmen naar beneden. Plaats het wiel op de grond voor u in de buurt van uw knieën. Houd je ellebogen recht en je buikspieren strak, rol het wiel naar voren en laat het zo ver mogelijk gaan. Aan het einde van de oefening zijn je knieën gestrekt, je romp op de grond en je armen gestrekt boven je hoofd. Trek je armen naar achteren, houd je ellebogen recht en het wiel op de grond, om terug te keren naar de startpositie.

Oefenbal

Een oefenbal is een veelzijdige uitrusting voor het werken aan je buikspieren, want zelfs als je geen op ab-oefeningen richt, doe je meestal aan je buikspieren om je evenwicht en stabiliteit te helpen behouden. Je kunt ongecompliceerde crunches uitvoeren op een oefenbal of ze tijdens het crunchen van de ene naar de andere kant draaien. Je kunt zowel je buikspieren als je hele kern trainen wanneer je bruggen en planken maakt met de bal die je benen ondersteunt. Een minder gebruikelijke ab-gerichte oefening met de bal wordt gedaan op je rug liggen met je knieën gebogen en je benen op heupbreedte uit elkaar en rustend op de bal. Span je buikspieren op en knijp je benen samen om de bal op te tillen. Houd een telling van drie vast en laat de bal vervolgens naar de startpositie zakken in een gecontroleerde afdaling.

Til die knieën hoog

Verticale beenverhogingen zijn in feite een omgekeerde sit-up. U hebt een stoel van een kapitein nodig om deze ab-working oefening goed uit te voeren. Het ziet eruit als een stoel met een rug en armen maar geen stoel. Het is ook verhoogd om je van de vloer te hangen zodat je benen de grond niet raken. Zet om te beginnen uw rug tegen de rugleuning terwijl de armen van de machine uw lichaam opgeschort houden. Buig je benen naar de heup, til ze op tot ze evenwijdig zijn aan de vloer en houd ze een telling van één vast. Laat ze vervolgens langzaam zakken naar de startpositie.

Romeinse stoel

Niet vermeld door ACE, maar nog steeds een favoriet van fitnessprofessionals, biedt de romeinse stoel een uitdagende ab-workout. Sommige Romeinse stoelen zijn mooier dan andere, maar een eenvoudige Romeinse stoel ziet eruit als een kruk of bank zonder rugleuning met een opgevulde bar om je voeten onder te laten glijden. De bar houdt je op zijn plaats. Om de oefening te doen, leun je achterover totdat je romp parallel is met de grond en je heupen bijna zijn uitgestrekt. Ga vervolgens rechtop zitten en breng uzelf terug naar uw rechte beginpositie. Je kunt je armen gekruist over je borst houden, een gewichtsplaat vasthouden terwijl je de oefeningen uitvoert of zelfs afwisselend draaien aan elke kant terwijl je rechtop zit. De constante in de oefening houdt je buikspieren tijdens de beweging bezig, spannen en strak houden.