Sport

Goede bewegingen om een ​​fout in basketbal te trekken


Hard naar de hoepel rijden, zoals LeBron James, trekt vaak een fout.

Mike Ehrmann / Getty Images Sport / Getty Images

In basketbal bent u altijd op zoek naar een manier om een ​​voordeel te creëren dat het spel in uw voordeel kan tippen. Vogels tekenen is een eenvoudige maar effectieve manier om u de voorsprong te geven die u nodig hebt. Als je tijdens het fotograferen vervuild raakt, kun je scoren vanaf de vrije worplijn. Bovendien kun je tegenstanders in fout zetten, waardoor ze mogelijk uit het spel worden gezet. Over het algemeen zullen agressieve offensieve bewegingen het meest waarschijnlijk fouten maken.

Rijden naar de hoepel

De eenvoudigste, meest directe manier om te proberen een fout te maken, is door je verdediger van de dribbel te slaan en recht naar de rand te rijden. Ten eerste kan de geslagen verdediger terug reiken en je vervuilen als je langs hem blaast. Ten tweede zullen andere verdedigers proberen je pad op te gaan om je route naar de basket te blokkeren, en verdedigers die in beweging zijn, zullen je eerder fout maken omdat ze zich niet in defensieve posities bevinden. Je hebt tal van opties om te proberen je verdediger van de dribbel te verslaan. Je zet kan zo simpel zijn als faken in de ene richting en dan in de andere richting dribbelen, of zo complex als het uitvoeren van een achterwaartse beweging. Zodra je je verdediger hebt verslagen, ga je hard naar de rand.

Pomp nep

Met de pomp nep kun je een fout maken terwijl je een schot probeert. Voer de nep uit door je handen op de bal te plaatsen alsof je gaat schieten en til de bal dan snel in een schietpositie. Als je verdediger een stap of twee verwijderd is, kan hij omhoog en naar je toe springen terwijl je het schot vervalst, waardoor hij je raakt terwijl hij afdaalt. In sommige gevallen kun je ook een fout maken door iets naar voren of naar één kant te leunen terwijl de verdediger naar beneden komt en hem dwingt contact met je op te nemen. Als je echter te ver in het pad van de verdediger komt, zal de scheidsrechter waarschijnlijk niet fluiten.

Een reikwijdte afdwingen

Een reikwijdte forceren, ook wel een scheurbeweging genoemd, is een andere misleidende tactiek die is ontworpen om een ​​fout te maken. Houd de bal met beide handen laag, voor je of een beetje opzij, om de verdediger te verleiden om te proberen de bal weg te slaan. Terwijl hij naar de bal reikt, til je je armen op en neem je een schot, waardoor je contact maakt met de armen van de verdediger. Als je geluk hebt, gaat je schot naar binnen en krijg je ook een vrije worp.

Opladen

Verdedigers kunnen ook fouten maken. Als een speler een van je teamgenoten van de dribbel slaat en naar de basket rijdt, kun je een aanval uitvoeren door het pad van de tegenstander in te gaan en beide voeten te zetten voordat de tegenstander aankomt en je tegenkomt. Maar let op de halve cirkel onder het hoepelgebied in sommige niveaus van basketbal. Beide voeten moeten zich buiten de halve cirkel bevinden als u wilt worden beschuldigd.

Bronnen (3)