Geschiktheid

Goede startzwemtraining voor een man


Zwemmen verbrandt calorieën, toont spieren en helpt chronische ziekten te voorkomen.

Adam Pretty / Digital Vision / Getty Images

Of u nu wilt opklimmen of afvallen, ten minste eenmaal per week gedurende 30 minuten of meer heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het nemen van een dip kan het risico op chronische ziekten verminderen waarmee mannen worden geconfronteerd, waaronder hartaandoeningen, en verbrandt ongeveer 300 calorieën bij de gemiddelde 130-pond man. Als je net begint, zal het stellen van haalbare doelen en het versoepelen van een routine je helpen om te zwemmen zoals een vis het water in gaat.

Verschillende lijnen

Zwemmen gebruikt de meeste belangrijke spiergroepen van het lichaam. Je benen, kern, rug, borst en armen zijn allemaal betrokken bij het voortstuwen van je lichaam door het water. Beginnende zwemmers moeten de rugslag gebruiken, omdat deze grote spiergroepen gebruikt, maar uw hoofd boven water houdt, waardoor u de kans krijgt om regelmatig te ademen. Terwijl je cardiovasculair uithoudingsvermogen bereikt, ga je naar de sidestroke.

Tel ronden, geen calorieën

Zwemmen is een calorieënverdelger, maar in plaats van je te concentreren op de calorieën die je in het water verbrandt, concentreer je je op het aantal rondes dat je doet en de ademhalingen die je neemt. Begin met het acht keer zwemmen van 25 meter lengte van het zwembad, rustend voor vijf ademhalingen tussen elke ronde. Zwem dan 25, 50, 75 en uiteindelijk 100 meter, rustend voor vijf ademhalingen na elke afstand. Je eerste doel zou moeten zijn om deze routine eenmaal te voltooien, maar werk eraan om het drie keer te herhalen in een sessie van 30 minuten. Vergeet niet om de rugslag te gebruiken wanneer u begint met uw zwemregime, maar schakel na enkele weken gedurende minstens drie of vier ronden over op sidestroke.

Juiste vorm

Zet je schrap voor succes door je vroeg in je nieuwe zwemtraining te concentreren op de juiste vorm. Richt u in uw eerste set van acht ronden van 25 meter op het vasthouden van de spieren in uw kern en onderrug. Als u dit doet, voorkomt u dat uw buik zakt en blijven uw armen en benen u door het water stuwen. Focus in je tweede set op je armen en handen. Houd bij elke slag die u neemt uw handen breed en plat. Stel je voor dat je niet zoveel door het water duwt als je lichaam over het oppervlak trekt om maximale snelheid en voortstuwing te bereiken. Tel in je derde set van 25 yard ronden hoeveel slagen je nodig hebt om 25 yards te voltooien. Stel een doel om volgende ronden in uw volgende sessie te voltooien met overeenkomende of minder slagen.

Rek het uit

Strekken is vaak een vergeten onderdeel van de training van een goed beginnende zwemmer. Nadat je klaar bent in het water, is je training echter niet voorbij. Dynamische rekoefeningen zoals lunges en teenaanrakingen verhogen de flexibiliteit en kunnen vermoeide, pijnlijke spieren helpen kalmeren. Na minimaal 10 minuten strekken kunt u ook de tijd verbeteren die uw spieren nodig hebben om te herstellen van uw sessie.