Geschiktheid

Wat is een goede paslengte op een elliptische trainer voor een kort persoon?


Sommige elliptische machines hebben instelbare passen.

Thinkstock-afbeeldingen / Stockbyte / Getty-afbeeldingen

De paslengte is een van de belangrijkste specificaties op een elliptische trainer, maar wordt vaak verwaarloosd ten gunste van "toeters en bellen" op de console. Hoewel ingebouwde trainingen en muziek oefeningen aantrekkelijker kunnen maken, zorgt een juiste paslengte voor een comfortabele en effectieve sessie. De paslengte is de lengte tussen de pedalen wanneer deze zich op de verste afstand van elkaar bevinden.

Tip

  • Hoewel de juiste paslengte op een elliptische trainer kan worden geschat op basis van je lengte, variëren machines in ontwerp. Probeer indien mogelijk uw specifieke machine uit voordat u koopt.

Overweeg je keuzes

Elliptische machines hebben verschillende paslengtes; de meest voorkomende voor thuismachines zijn passen van 16 inch, 18 inch, 20 inch, 21 inch en 22 inch. Sommige machines hebben stappen van slechts 14 inch. Andere machines hebben instelbare paslengten, zodat gebruikers de paslengte kunnen aanpassen aan elke persoon.

Kies je maat

De juiste paslengte wordt bepaald door uw lengte. Een lange persoon die een korte pas gebruikt, kan zich verkrampt en ongemakkelijk voelen. Een kort persoon die een lange paslengte gebruikt, kan zich uitgerekt en uit balans voelen. In het algemeen moet een persoon 5 voet 3 of korter een elliptische trainer met een paslengte van 16 tot 18 inch gebruiken. Een elliptische trainer met slechts een paslengte van 14 inch wordt over het algemeen niet aanbevolen voor de meeste gebruikers. Gebruikers tussen 5-voet-3 en 5-voet-7 moeten een elliptische trainer kiezen met een paslengte van 18 tot 20 inch. Langere gebruikers moeten een paslengte van 20 - 22 inch kiezen.

Begrijp uw apparatuur

Ellipticals hebben een voorwielaandrijving of een achterwielaandrijfsysteem, gebaseerd op de positie van het vliegwiel. Het type aandrijfsysteem beïnvloedt de beweging van de pedalen. Frontaandrijfsystemen hebben een vlakkere beweging, wat betekent dat u een langere paslengte nodig hebt om hetzelfde gevoel te krijgen als op een machine met achterwielaandrijving. EllipticalTrainers.com stelt dat een 20-inch pas op een machine met voorwielaandrijving gelijk is aan het gevoel van een 18-inch pas op een machine met achterwielaandrijving.

Test het uit

Hoewel hoogte de handigste methode is om de juiste paslengte te bepalen, levert het niet altijd de beste resultaten op. Als je kort bent, maar lange benen hebt, heb je mogelijk een langere paslengte nodig dan andere gebruikers van jouw lengte. De beste manier om de juiste paslengte te bepalen, is door verschillende ellipticalen te testen en te kijken wat voor u het meest comfortabel aanvoelt. In het ideale geval probeert u de elliptische trainer voor een volledige training, omdat de negatieve effecten van een onjuiste paslengte zich misschien niet de eerste paar minuten van gebruik manifesteren.