Geschiktheid

Wat is een goede stretchroutine voor het slapen gaan?


Je hele lichaam strekken voordat je naar bed gaat, geeft je een meer ontspannen gevoel.

Volgens de Huffington Post kunnen stress en slaaptekort hand in hand gaan. Strekken kan je lichaam helpen om van een wakkere toestand naar een kalme, ontspannen toestand over te schakelen voordat je begint weg te knikken. Een goede stretchroutine werkt door je hele lichaam, zodat je je overal vredig voelt. Rekoefeningen, zoals yoga, die voor het slapengaan worden uitgevoerd, kunnen uw stressniveau verlagen, de spanning in uw lichaam verminderen en uw geest kalmeren.

Ontspan en strek je uit

Voorwaartse buigingen ontspannen je schouders, strekken je wervelkolom en verlengen het hele lichaam, waardoor deze rekoefeningen een geschikte manier zijn om te beginnen met je stretchrouting. Buig voorover en buig door uw voeten in de grond te drukken en vervolgens langzaam van uw heupen te scharnieren, zodat uw hoofd, schouders en armen naar de vloer kunnen bungelen. Je kunt in je knieën buigen om je romp op je knieën te laten rusten om volledig te ontspannen en spanning in je bovenlichaam te verminderen. U kunt ook een zittende voorwaartse buiging maken, waarbij dezelfde bewegingen worden toegepast, maar in een zachte horizontale rek. Neem de voorover buigende beweging dieper in de houding van het kind door op de vloer of je bed te knielen en vervolgens je heupen te scharnieren om je romp en armen naar voren te kruipen. Laat uw voorhoofd zachtjes op de grond rusten en haal diep adem.

Diep worden

Wring alle stress en spanning van je rug voor het slapengaan met een paar diepe ruggengraat. Ga op de grond liggen met je knieën gebogen. Druk je handpalmen in de grond en til dan langzaam je benen op naar het plafond. Laat je benen langzaam achter je hoofd vallen totdat je voeten de grond raken. Voer deze ploeghouding niet uit in bed, omdat je een stevig oppervlak nodig hebt om je nek te beschermen. Een andere diepe rugstrek voor je bedtijdroutine kan rugligging omvatten. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en laat dan beide knieën langzaam vijf keer diep naar rechts zakken. Schakel voorzichtig om terug te keren naar neutraal en laat vervolgens beide knieën naar links zakken.

Opening

Veel mensen steken de hele dag hun schouders op, op computers of tijdens het rijden. Yoga Journal stelt dat Cat-Cow voor het slapengaan je borst opent voor een betere nachtrust. Begin op handen en voeten met je handpalmen in de grond direkt onder je schouders. Adem in, til je stuitje en borstbeen op naar het plafond. Adem dan uit en keer die beweging om in een kattenhouding. Een gemakkelijke Cobra-stretch kan ook uw borstgebied strekken. Ga om te beginnen liggen met je benen gestrekt en je ellebogen rustend direct onder je schouders. Druk je handpalmen in de vloer, grijp je buikspieren lichtjes aan en til je schouders en borst op.

Prop het op

Je kunt je slaapkamerwand en bed gebruiken om het strekken te vergemakkelijken voordat je in slaap valt. Om je muur te gebruiken, ga je op je rug liggen met je benen gestut tegen de muur. Adem diep in en laat je benen in een V-vorm vallen zodat je een rek voelt langs je binnenste dijen. Je kunt ook Pigeon-pose doen met je bed. Houd je gebogen rechterknie en -heup tegen het bed en neem vervolgens een kleine stap terug met je linkerbeen. Adem diep in en schakel dan om de andere kant te strekken.

Bronnen (2)