Geschiktheid

Goede taille- en maagoefeningen voor de rolstoelgebonden


Pas uw buikoefeningen aan uw specifieke behoeften aan met kabeloefeningen.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Als u een rolstoel hebt, is het belangrijk om uw taille- en buikspieren te trainen zodat ze niet zwak en atrofie worden. Om u te helpen uw buikspieren te oefenen, zijn er verschillende conditioneringsoefeningen die u kunt uitvoeren terwijl u in uw rolstoel zit. Als uw fitnessniveau nog steeds hoog is, kunt u overwegen cardio- en gewichtdragende oefeningen in uw rolstoel uit te voeren, zoals basketbal, gewichtheffen of stoelyoga.

Aan de kant

De zittende zijbuiging strekt zich uit over de gehele zijkant van de taille, de borst en de armen. Om een ​​zittende zijwaartse buiging uit te voeren, ga je rechtop zitten met een rechte rug en beweeg je je heupen naar beneden in de rolstoelstoel. Strek uw linkerarm uit naar het plafond en knuffel de binnenkant van uw bovenarm tegen uw linkeroor. Krul je hele bovenlichaam en de linkerarm naar rechts, en maak een grote "C" -vorm met je wervelkolom. Laat uw rechterarm over de rechterkant van uw rolstoel in de richting van de vloer hangen om nog verder te strekken. Houd deze stretch 10 tot 15 seconden vast voordat je je bovenlichaam naar het midden trekt en de stretch aan de andere kant herhaalt.

Draai de nacht weg

U kunt de zijkanten van uw taille strekken en versterken met een eenvoudige zittende buikdraaiing. Ga rechtop in je stoel zitten met een rechte rug om een ​​zittende draai te maken. Verleng je wervelkolom, terwijl je je hele bovenlichaam naar links draait. Plaats uw rechterhand op de linker armleuning van uw rolstoel en uw linkerhand op de achterkant van uw rolstoel. Gebruik je handen als hefboom om je bovenlichaam iets verder naar links te draaien. Strek 10 tot 15 seconden naar links voordat je van kant wisselt en je bovenlichaam naar rechts draait.

Probeer maagpompen

Maagpompen zijn een geweldige oefening om uit te voeren als u weinig beweeglijk bent in uw bovenlichaam en het moeilijk vindt om te draaien en te bewegen. Om maagpompen uit te voeren, moet u gewoon uw buikspieren pompen. Ga rechtop zitten met een rechte rug en zet je heupen in de stoel van je rolstoel. Puls je buikspieren zo snel mogelijk in en uit voor een cyclus van 30 seconden tot een minuut. Terwijl je je buikspieren naar binnen trekt, trek je je navel terug naar je ruggengraat. Deze oefening kan je misselijk maken als je voedsel in je maag hebt, dus probeer dit minstens twee uur nadat je een grote maaltijd hebt gegeten uit te voeren.

Zit en Crunch

Het feit dat je rolstoelgebonden bent, betekent niet dat je geen crunches voor je buikspieren kunt uitvoeren. Om een ​​zittende crunch uit te voeren, ga je rechtop zitten met je rug recht en steek je je armen over je borst. Trek je navel naar je wervelkolom om je kernspieren aan te spannen. Druk uw onderrug tegen de achterkant van uw rolstoel, terwijl u uw schouders, hoofd en borst naar uw dijen krult. Strek je wervelkolom en kom terug naar de startpositie. Voer zoveel zittende crunches uit als je kunt in een interval van 30 seconden tot een minuut.