Geschiktheid

Is het goed om elke dag je buikspieren te trainen?


Verschillende lichaamsgewichtoefeningen kunnen je helpen een sterke set buikspieren te ontwikkelen.

Goodshoot / Goodshoot / Getty Images

In honkbal leer je sneller een curveball slaan als je zoveel mogelijk tijd doorbrengt in de slagkooi tegenover een werper. Als het gaat om het bouwen van je buikspieren, is dezelfde aanpak echter niet ideaal. Hoewel het bouwen van een keiharde set buikspieren misschien wel het hoogtepunt van je to-do-lijst is, is het niet alleen een kwestie van je buikspieren elke dag trainen tijdens lange, zware sessies.

Ab Oefeningen

Het is niet bepaald eenvoudig om een ​​gebeitelde set abs te beeldhouwen, maar de oefeningen die je tot je beschikking hebt om je de kern te geven die je wenst, zijn veel. Als u thuis graag traint, zijn lichaamsgewichtoefeningen zoals crunches, situps, fietsschoppen en voorplanken gericht op uw buikspieren. In de sportschool kun je losse gewichten vasthouden tijdens het uitvoeren van crunches en situps, of een ab crunch-machine gebruiken om je buikspieren een uitdagende training te geven.

Trainingsfrequentie

In plaats van te proberen je buikspieren te bouwen door ze dagelijks te oefenen, is matiging de sleutel. De algemene fitnessrichtlijn voor volwassenen is om twee dagen krachttraining op te nemen in uw wekelijkse trainingsschema. Train niet elke dag je buikspieren, omdat de spieren tijd nodig hebben om te herstellen tussen de trainingen. De frequentie waarmee u uw buikspieren traint, is afhankelijk van uw fitnessniveau, maar een of twee dagen rust tussen uw trainingen is over het algemeen geschikt.

Herhalingen en sets

Als je vastbesloten bent om je vrije dagen goed te maken door een aanzienlijke hoeveelheid tijd te spenderen aan het bouwen van je buikspieren, haast je dan niet om crunches in de drievoudige cijfers uit te voeren. De American Council on Exercise beveelt aan om matig je buikspieren te bouwen; meestal zijn drie sets van maximaal 25 herhalingen voldoende. ACE waarschuwt als u meer ab-oefeningen in een enkele sessie kunt uitvoeren, het is mogelijk dat u de oefening met een verkeerde vorm uitvoert.

Buikvet

Op de dagen dat u niet met uw buikspieren werkt, besteedt u uw trainingstijd aan aerobe oefeningen om het vet door uw lichaam te verbranden, inclusief rond uw buik. Tenzij je een lage hoeveelheid lichaamsvet hebt, bouwen continue buikspieroefeningen je buikspieren op, maar ze zijn niet zichtbaar onder de vetlaag. Aërobe oefeningen zoals joggen, fietsen, zwemmen en touwtje springen verbranden allemaal in een hoog tempo om u te helpen uiteindelijk vet te verbranden, zodat wanneer u uw buikspieren voldoende opbouwt, ze zichtbaar zijn.

Bronnen (2)