Geschiktheid

Goed gewicht om te gebruiken voor Medicine Ball Slams


Medicijnballen zijn er in verschillende gewichten.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Een succesvolle medicijnbaltraining is afhankelijk van het gebruik van de juiste hoeveelheid gewicht voor een bepaalde oefening. De juiste hoeveelheid gewicht voor de balslag daagt je spieren uit, maar verhoogt niet het risico op een blessure. Daarom is het vinden van de juiste medicijnbal de tijd en moeite waard.

Medicijnbal 101

Een medicijnbal is een weerstandstrainingstool die vaak wordt gebruikt voor plyometrische oefeningen zoals balslagen. Sommige medicijnballen stuiteren na de slag, terwijl andere op de grond blijven, dus wees voorzichtig en bescherm je gezicht wanneer je een bal gebruikt die stuitert. De ballen kunnen gemaakt zijn van rubber, vinyl of leer en variëren in gewicht van 1 pond tot 50 pond. Medicijnballen zijn ongeveer zo groot als een basketbal en kunnen gemakkelijk tussen uw handen worden gehouden.

Overhead Slam

De overhead slam versterkt je bovenlichaam met een focus op de rugspieren. Je staat met je voeten op schouderafstand uit elkaar terwijl je de medicijnbal met beide handen voor je buik houdt. Terwijl je inademt, hef je je armen over je hoofd en buig je je ellebogen om de bal achter je hoofd te laten zakken. Met een sterke uitademing beweeg je je armen naar voren en sla je de bal op de grond voor je voeten. Als de bal stuitert, moet u deze vangen en onmiddellijk de slag herhalen. Als de bal niet stuitert, buig dan je knieën, hurk en pak de bal om de slag snel te herhalen.

Juiste gewicht

Het juiste gewicht voor de medicijnbal is er een die de beweging van de overhead slam vertraagt. Je moet niet het gevoel hebben dat je voor het plezier een strandbal gooit. Je spieren zijn aangespannen en je moet kracht gebruiken om de bal boven en naar de vloer te bewegen. Aan de andere kant moet het gewicht van de bal niet zo zwaar zijn dat je de juiste trainingsvorm moet opofferen om hem op te tillen en te gooien. Een manier om uw gewicht te bepalen is door het aantal herhalingen dat u kunt voltooien. Als je acht tot 12 bovenliggende slams met een goede vorm kunt uitvoeren, maar je hebt niet het gevoel dat je een dertiende herhaling goed kunt doen, gebruik je de juiste hoeveelheid gewicht.

Trainingsrichtlijnen

Doe een tot drie sets met acht tot 12 herhalingen in elke set. Je spieren hebben minimaal één dag nodig om te herstellen. Uw training kan dus twee keer per week de overhead slam omvatten. Gebruik een volledig bewegingsbereik terwijl je de bal boven en naar de vloer beweegt. Vergeet niet om te ademen terwijl u de oefening uitvoert en rust dan ongeveer 60 seconden uit tussen de sets.