Geschiktheid

Wat is een goede trainingsroutine voor een nieuw lidmaatschap van een sportschool?


Maximaliseer uw nieuwe sportschoollidmaatschap door een slim trainingsplan te volgen.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Je hebt de kosten voor een nieuw lidmaatschap bij je plaatselijke sportschool verlaagd en bent klaar om op weg naar fitness te beginnen. Terwijl je tegenover de rijen glimmende apparatuur staat, ben je misschien een beetje overweldigd, maar vrees niet: de meeste fitnesscentra zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat nieuwkomers zich snel thuis voelen tijdens het sporten.

Stap één: de oriëntatie

De meeste fitnessfaciliteiten bieden een "nieuwe ledenoriëntatie" en laten u niet in verlegenheid brengen door te profiteren van deze uitstekende gelegenheid om meer te leren over uw sportschool. Je hebt betaald voor een toegangspas, dus ontdek alles wat je kunt. Tijdens uw oriëntatie zal een lid van het fitnesspersoneel u door de verschillende beschikbare apparatuur leiden en u instrueren over de juiste set-up- en aanpassingsvariabelen die nodig zijn voor een veilige en effectieve werking van de trainingsmachine. Bovendien zullen ze je waarschijnlijk een schema geven van verschillende groepsoefeningen, zoals Zumba of Boot Camp die mogelijk worden aangeboden. Sommige fitnesscentra bieden zelfs een paar gratis persoonlijke trainingslessen voor nieuwe leden; het doet nooit pijn om het te vragen!

Stap twee: Cardio Foundation

Zodra u vertrouwd bent geraakt met alle verschillende soorten fitnessapparatuur in uw sportschool, begint u eerst met uw hartgezondheid. Het American College of Sports Medicine beveelt aan om vijf dagen per week minimaal 30 minuten cardiovasculaire activiteit van matige intensiteit te trainen. Beperk jezelf echter niet tot uren wandelen op de loopband; veel fitnesscentra bieden elliptische trainers, hometrainers, roeimachines en traplopen die je hart uitdagen terwijl je calorieën verbrandt. Experimenteer totdat u een of zelfs enkele apparaten vindt die u leuk vindt.

Stap drie: heffen

De meeste sportscholen hebben een vooraf gemaakt krachttrainingscircuit met machines die zijn opgesteld in een rationeel patroon dat geschikt is voor alle trainingsniveaus. Hoewel fabrikanten verschillen in de details van deze machines, vallen er enkele op, waaronder de legpress, de geassisteerde pull-up en dip-machinecombinatie en de overheadpers. Elk van deze vier omvat samengestelde bewegingen, wat betekent dat je meer dan één groep spieren en gewrichten tegelijk aan het werk bent, zodat je de meeste waar voor je geld krijgt. De Centers for Disease Control adviseren krachttraining voor alle belangrijke spiergroepen minimaal twee keer per week. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van halters of halters, werk dan met een gekwalificeerde fitness-professional om de juiste techniek te leren.

Stap vier: de vaak verwaarloosde maar vitale balans- en flexibiliteitcomponent

Strekken na je training kan niet alleen fantastisch aanvoelen, maar studies geven aan dat het de spierflexibiliteit verbetert en je vermogen om je armen en benen comfortabeler te bewegen door een breder bewegingsbereik. Als een goede vuistregel is het de bedoeling om alle belangrijke spiergroepen te strekken die u op een bepaalde dag hebt gewerkt. Balans is een van de eerste dingen die we na verloop van tijd verliezen, maar het kan snel terugkeren met oefening. Neem balanstraining op door op één been te staan ​​terwijl je je dijen strekt of werk op een wiebelbord of Bosu-trainer tussendoor.

Bronnen (2)