Geschiktheid

De fitnessapparatuur om de Gluteus Maximus te vergroten


Kettlebells zijn een effectief hulpmiddel voor het opbouwen van gluten.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Gluteus maximus, kort voor de bil en ook wel bekend als je billen, is de grootste en mogelijk de sterkste spier in je lichaam. Een platte, kleine, slappe bil kan je een tekort aan heup-extensie geven. Heupextensie, de primaire functie van de bilspieren, is een essentieel onderdeel van het optillen van objecten van de grond, het lopen van trappen, sprinten en andere soortgelijke fysiek veeleisende activiteiten. Er zijn tal van fitnessapparaten die u kunt gebruiken om uw gluteus maximus te versterken en te vergroten.

Beenpersmachine

Beenpersmachines zijn er in verschillende uitvoeringen, die allemaal een effectieve training voor uw bilspieren bieden. Plaats uw voeten hoog op de voetplaat en duw door uw hielen naar beneden om het werk gedaan door uw bilspieren te maximaliseren. Terwijl u uw benen naar uw borst buigt en het gewicht verlaagt, mag u uw onderrug niet afronden, omdat dit tot letsel kan leiden.

Halters en halters

Squats, lunges, normale en stijve benen deadlifts, en goede ochtenden kunnen worden uitgevoerd met behulp van halters of halters - gemeenschappelijke apparatuur gevonden in sportscholen. Deze vrijstaande oefeningen kunnen ook worden uitgevoerd met medicijnballen, zandzakken, kettlebells of, in veel gevallen, als eenvoudige calisthenische oefeningen. Voer ten minste drie sets van zes tot 12 herhalingen uit om uw glute-grootte en kracht te vergroten. Dit is hetzelfde herhalingsbereik dat door bodybuilders wordt gebruikt om spiergroei te maximaliseren.

Kabelmachines

Met kabelmachines kunt u uw bilspieren in een staande positie en vanuit een aantal verschillende hoeken werken. Bevestig de kabel aan uw enkel met behulp van een verstelbare enkelmanchet en voer verschillende heup-extensieoefeningen uit. In tegenstelling tot squats en lunges isoleren kabeloefeningen je bilspieren. Bij de meeste barbell- en dumbbell glute-oefeningen zijn ook uw dijen betrokken. Met kabels kunt u uw inspanningen concentreren op uw bilspieren, wat handig is als u naast uw normale beentraining extra oefeningen wilt doen.

Stabiliteitsballen

Stabiliteitsballen, ook wel Zwitserse ballen, balansballen, yogaballen en gymballen genoemd, zijn die grote opblaasbare bollen die je misschien in je sportschool hebt gezien. Je hebt er misschien zelfs een thuis. Vaker wel dan niet gebruikt voor kernoefeningen, kunnen stabiliteitsballen ook worden gebruikt om je billen te trainen. Heupbruggen, omgekeerde hyperextensies en de rugliggende heupverlenging beenkrul, of kortweg SHELC, zullen allemaal helpen om je bilspieren te versterken, op te bouwen en te versterken.