Sport

Hoe langere mensen in basketbal te beschermen


Voorkom dat grotere tegenstanders gemakkelijke scores krijgen met drukte en snelheid.

Mike Ehrmann / Getty Images Sport / Getty Images

Het matchen met een speler die langer is dan jij, heeft een aantal pro's als hij ver van de basket verdedigt, maar levert een matchup-probleem op in de lage paal. Je kunt je snelheid gebruiken om te verdringen en het perimeterschot van je tegenstander weg te nemen en de bal weg te stelen als ze proberen naar je te dribbelen. Omgaan met een grotere speler in de buurt van de basket is een moeilijker voorstel, dus doe je best om de juiste verdedigende positie in te nemen en passeerbanen te spelen om te voorkomen dat je tegenstander een schone toegangspas krijgt.

Perimeter verdediging

1.

Versla je tegenstander langs het veld en wees voorbereid om te verdedigen tegen de tijd dat hij de driepuntslijn bereikt.

2.

Blijf zo dicht mogelijk bij een lange, bekwame schutter wanneer je hem bewaakt nabij de driepuntslijn. Schuif je voeten actief van links naar rechts om in de buurt van je tegenstander te blijven en schotkansen te minimaliseren.

3.

Hak je hand naar beneden naar de bal om hem los te slaan terwijl je tegenstander een schietende beweging start. De bal strippen voordat deze de schouderhoogte bereikt, is effectiever dan proberen het schot van een langere speler te blokkeren.

4.

Steek uw handen recht omhoog en plaats uw lichaam zo dicht mogelijk bij die van uw tegenstander zonder deze tijdens een schotpoging te vervuilen.

5.

Zwaai met uw hand voor het gezicht van uw tegenstander om zijn zicht op de basket te verstoren wanneer het schot wordt vrijgegeven. Pas op dat je je tegenstander niet in het gezicht slaat.

6.

Val naar voren om de bal weg te slaan als een langere tegenstander naar je toe staat en dribbelt. Richt je arm naar het luchtruim een ​​paar voet boven waar de bal het veld raakt, en meet je poging om te stelen zodat je begint te reiken op het moment dat de bal zijn hand voor de vloer verlaat.

Fronting the Post

1.

Om aan de paal te staan, ga je tussen je tegenstander en de speler met de bal staan. Pas alleen op de paal als je een teamgenoot hebt die is gepositioneerd om te helpen bij een pass over je hoofd.

2.

Draai je romp zodat het in een hoek van 45 graden staat met je tegenstander.

3.

Steek uw arm in de taille van uw tegenstander uit en steek uw andere arm in de rijbaan uit.

4.

Kijk over je schouder naar de balhandler.

5.

Draai rond je tegenstander om tussen hem en de bal te blijven terwijl deze wordt gepasseerd of rond de omtrek dribbelt.

6.

Draai terug naar een normale verdedigingsstand als de bal naar de andere kant van het veld zwaait of als je hulpverdediger bezig wordt en niet kan helpen bij het beschermen tegen een pass over de top.

Post Defensie

1.

Maak zo ver mogelijk contact met je tegenstander.

2.

Leun een gebogen onderarm in de onderrug van je tegenstander om je huidige positie te behouden.

3.

Buig je knieën en hurk neer als je tegenstander je uit positie probeert te duwen. Terugduwen op een punt onder het zwaartepunt van je tegenstander verbetert je kansen om een ​​verdedigende positie te behouden.

4.

Roep een teamgenoot op om te helpen als je tegenstander de bal in een goede positie krijgt die je niet alleen kunt verdedigen.

5.

Draai je lichaam in de richting van de mand op het moment dat een schot omhoog gaat. Spreid je armen uit en duw je billen in je tegenstander om hem eruit te boksen. Duw achteruit met een laag zwaartepunt om je tegenstander weg te bewegen van de rebound.