Voeding

Gids voor 50-calorieën snacks


Let bij het kiezen van snacks op voedingsstoffen.

Medioimages / Photodisc / Photodisc / Getty Images

Snacking heeft zo zijn voordelen. Gezond snoepen kan niet alleen helpen bij honger, maar houdt ook uw eetlust onder controle. Het biedt de mogelijkheid om ook essentiële voedingsstoffen aan uw dieet toe te voegen. Als je denkt aan snacks, kunnen koekjes en chips in je opkomen, maar vooruit denken door caloriearme, voedzame snacks te plannen, kan voorkomen dat je ongezonde snacks consumeert die kunnen leiden tot gewichtstoename.

Groenten

De meeste rauwe groenten bevatten weinig calorieën - zo laag dat je zelfs wat caloriearme dressing, yoghurt, hummus of salsa aan je snack kunt toevoegen voor meer smaak. Controleer het voedingsetiket voor het caloriegehalte zodat u niet meer dan uw geplande 50 calorieën verbruikt. Probeer groenten van tevoren te bereiden, zodat je ze onderweg gemakkelijk kunt pakken. Een grote wortel, 1 kopje gehakte broccoli, 1 kopje gehakte bloemkool, 10 kleine stengels bleekselderij, 1 kopje gesneden komkommer, 1 kopje champignons, 1 kopje gesneden paprika en 1 kopje cherrytomaatjes bevatten allemaal minder dan 50 calorieën .

Fruit

Fruit is een andere voedzame snackoptie. Fruit heeft de neiging om meer calorieën te bevatten dan groenten vanwege het natuurlijke suikergehalte. Je moet wat fruit in kleinere stukjes snijden om ze gemakkelijk mee te nemen voor de snack. Plan gewoon vooruit door ze te snijden en in containers te bewaren. Ander fruit kun je echter gewoon in een zak gooien en opeten als je honger hebt, zoals een banaan of sinaasappel. Fruitopties onder de 50 calorieën omvatten 3/4 kop gesneden appels, 1/2 een kleine banaan, 3/4 kop bramen, 50 bosbessen, 3/4 kop druiven, 1/2 kop mango's, 1/2 kop mango's sinaasappelplakken en 3/4 kop perzikplakken.

Lean Protein Foods

De toevoeging van eiwitten aan je snack geeft je een voller en tevredener gevoel. Zoek naar magere of vetarme zuivelproducten als goede bronnen van eiwitten. Controleer gewoon het etiket voor caloriegehalte per portie. Snacks met eiwitten met 50 calorieën of minder zijn onder andere een half groot hardgekookt ei, 2 ons ingeblikte tonijn in water, twee plakjes Amerikaanse kaas gemaakt met magere melk en twee plakjes kalkoenborstlunchvlees.

Volkoren

Let bij het eten van snacks met granen op volle granen. Hele korrels bevatten de zemelen, de kiem en het endosperm van de korrel. Omdat volle granen nog steeds alle delen van de korrel bevatten, bevatten ze van nature meer essentiële voedingsstoffen zoals vezels, kalium, selenium en magnesium die uw lichaam gezond houden. Het is niet altijd eenvoudig om snacks van minder dan 50 calorieën te vinden in de korrelgroep. Je kunt een halve lichte, meergranen Engelse muffin, een sneetje tarwebrood met minder calorieën of vijf dunne vierkante tarwecrackers hebben. Met lucht gepofte popcorn is een volkoren snackoptie. Je kunt 1,5 kopjes popcorn eten voor 46 calorieën. Houd er echter rekening mee dat als u boter of kaas toevoegt, uw snack zal toenemen tot meer dan 50 calorieën.