Geschiktheid

Waarom een ​​vragenlijst voor een sportschool?


Gymvragenlijsten kunnen u helpen uw fitnessdoelen te bereiken.

Afbeeldingsbron / Photodisc / Getty Images

Vragenlijsten voor fitnesscentra kunnen in vele vormen voorkomen, waarbij elk specifieke soorten informatie verzamelt. Wanneer je voor het eerst door de deur van een sportschool loopt, krijg je waarschijnlijk een of meer formulieren in handen die je moet invullen voordat de faciliteit je in staat stelt om daar te trainen. Hoewel veel van de informatie door de sportschool zal worden gebruikt voor marketingdoeleinden, zorgt een goede vragenlijst er ook voor dat je gezond genoeg bent om te sporten, en de meest effectieve vragen kunnen zelfs helpen je trainingen te verbeteren.

Het minste waarmee u weg kunt komen

Als u een sportschool bezoekt met een gratis week of een ander soort proeflidmaatschap, kunt u een vragenlijst invullen die het bedrijf voorziet van al uw contact- en demografische informatie. Het fitnesscentrum zal zijn best doen om u als lid te behouden en ze willen zoveel mogelijk over u weten om dit te doen. U moet waarschijnlijk ook een standaard clausule of aansprakelijkheidsverklaring lezen en ondertekenen voordat u de faciliteit mag gebruiken. Dit is standaard voor de hele industrie en wordt vaak vereist door de verzekeringstechnicus van de faciliteit.

Bescherm uzelf met een basisgezondheidsvragenlijst

Een goede sportschool gaat nog een stap verder en vraagt ​​u om een ​​gedetailleerde vragenlijst over de gezondheidsgeschiedenis in te vullen. Hoewel het invullen van deze formulieren tijdrovend kan zijn, is het doel ervan om mogelijke gezondheidsrisico's te identificeren. De grootste zorg is een reeds bestaande aandoening of familiegeschiedenis die duidt op een verhoogd risico op een hartaandoening, maar er moet ook worden gevraagd naar eventuele eerdere of huidige musculoskeletale letsels die mogelijk moeten worden opgevangen. Het is belangrijk dat u deze vragenlijst eerlijk invult, zodat het personeel van de sportschool aanbevelingen kan doen over trainingswijzigingen of veilige programmavoortgang die u gezond kunnen houden.

Krijg betere resultaten met een doelspecifieke vragenlijst

Als u ervoor kiest om met een persoonlijke trainer of gezondheidscoach naar een specifiek doel te werken, kunt u veel baat hebben bij het invullen van een of meer vragenlijsten met betrekking tot dat doel. Of u nu wilt afvallen, sneller wilt rennen of sneller wilt gaan, het beantwoorden van een reeks vragen met betrekking tot dat specifieke doel kan zowel u als uw trainer helpen effectiever te werken. Deze vragenlijsten moeten gedetailleerde informatie verzamelen over uw huidige toestand, lichaamsbeweging en eetgewoonten en moeten u helpen bij het formuleren van solide doelen op korte en middellange termijn. Sommigen kunnen zelfs ingaan op de gedragsaspecten die u mogelijk moet aanpakken om gewoonten te veranderen en uw doelen te bereiken.

Een enquête invullen kan uw sportschool verbeteren

Opiniepeilingen van leden worden verzameld door sportscholen in een poging het lidmaatschap te behouden en hun winst te verhogen, maar ze kunnen u ook op een grote manier ten goede komen. Deze vragenlijst verzamelt een beetje demografische basisinformatie, maar de nadruk ligt vooral op hoe u de faciliteit gebruikt en wat uw huidige indruk is van het personeel, de uitrusting, de diensten en voorzieningen. Dit is een geschikte gelegenheid voor u om uw mening te geven over welke klassen, diensten, apparatuur of voorzieningen u graag gewijzigd of toegevoegd wilt zien. Als u niet deelneemt, kunt u niet klagen.