Geschiktheid

Gym routine om gewicht te verliezen in 8 weken


Krijg in slechts acht weken een betere conditie.

Digital Vision / Photodisc / Getty Images

Gewichtsverlies is een van de meest voorkomende fitnessdoelen voor mensen die de sportschool bezoeken. Naast het versterken en sterker worden, zal het ontwikkelen van een goed afgeronde routine in de sportschool calorieën en vet smelten om u te helpen uw streefgewicht te bereiken - en acht weken kunnen een behoorlijk verschil maken op de schaal. Bij het maken van uw training is het belangrijk om alle belangrijke fitnesscomponenten op te nemen, inclusief cardio-oefeningen, krachttraining en rek- en flexibiliteitsoefeningen. De sportschool heeft alles wat je nodig hebt, van loopbanden tot gewichten tot stabiliteitsballen, om je te helpen in vorm te komen en extra gewicht te laten vallen in slechts twee maanden.

Cardio

Cardio, of aerobics, is een cruciaal onderdeel van elke routine. In de sportschool kunt u cardiotoestellen zoals loopbanden, elliptische trainers of hometrainers gebruiken om uw hartslag te verhogen en uw ademhaling te verhogen om aan uw cardio-eisen te voldoen. Tijdens de eerste twee weken van uw programma wilt u uw cardio-werk drie keer per week beperken tot ongeveer 15 minuten met een gemiddelde intensiteit. Naarmate je gewicht verliest en fitter wordt, kun je de intensiteit en duur van je trainingen geleidelijk verhogen tot een niveau dat comfortabel maar toch uitdagend is en uiteindelijk je weg opwerkt tot 150 minuten per week, de aanbevolen hoeveelheid cardio voor volwassenen door de centra voor ziektebestrijding en preventie.

Krachttraining

Krachttraining oefeningen moeten ook drie keer per week worden gedaan en kunnen worden uitgevoerd met behulp van lichaamsgewicht weerstand of een deel van de apparatuur in de sportschool, zoals gewichtmachines, halters of weerstandsbanden. Uw routine zou oefeningen moeten omvatten die alle belangrijke spiergroepen werken. Pushups, biceps-krullen en triceps-extensies zijn klassieke oefeningen voor het bovenlichaam om te overwegen, terwijl lunges en squats je benen zullen laten werken. Je kern moet een belangrijk aandachtsgebied zijn, omdat dit bijdraagt ​​aan je algehele stabiliteit en je andere oefeningen gemakkelijker maakt. Je buikspieren en rug vormen je kernspieren, en pushups, planken en crunches zullen kracht opbouwen in deze gebieden. Net als het cardio-werk, houd je aan een geleidelijke toename van herhalingen voor elke krachttraining.

Stretching en flexibiliteit

Stretchen is een ander onderdeel van een trainingsplan van acht weken en dit moet bij elke training worden gedaan. Sommige eenvoudige rekoefeningen zijn OK voorafgaand aan een training om uw bloed te laten stromen, maar het grootste deel van uw flexibiliteitsoefeningen moet na de oefening worden gedaan terwijl de spieren nog warm zijn. Een basisrekroutine die u na het sporten kunt gebruiken, omvat alle belangrijke spiergroepen en helpt spanningen te verlichten en letsel te voorkomen. Probeer een reeks rekoefeningen met schouderophalen en rekoefeningen voor de borst, armen, schouders en onderrug. Werk je weg naar een heuprek, kuitrek en hamstring en quadrekoefeningen om het circuit te voltooien, en houd elke rek 15 tot 20 seconden vast.

Andere overwegingen voor gewichtsverlies

Als het gaat om gewichtsverlies, krijg je eruit wat je erin stopt. Met andere woorden, als je de meeste resultaten wilt zien, moet je jezelf uitdagen en je routine volgen. Uw lichaam heeft echter ook rustdagen nodig om zichzelf te repareren, dus zorg ervoor dat u tussen één en drie hersteldagen opneemt. Dieet speelt ook een grote rol bij gewichtsverlies; eet voedzaam voedsel en drink veel water om uw conditie te maximaliseren. Het volgen van uw voortgang kan ook gunstig zijn bij gewichtsverlies. Houd uw resultaten bij tijdens uw routine van twee maanden en wees realistisch. Volgens MayoClinic.com is een veilig en realistisch doel om te proberen 1 tot 2 pond per week te verliezen en als de cijfers op de schaal afnemen, vergeet dan niet jezelf te feliciteren.