Sport

Gymnastiekoefeningen voor een volledige draai-indeling


Afrondingen worden gebruikt om momentum en kracht toe te voegen aan de uitgevoerde vaardigheden.

Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Een volledig draaiende lay-out is een geavanceerde vaardigheid voor gymnasten omdat het gelijktijdig omdraaien en draaien omvat. Een lay-out vereist dat de body volledig wordt uitgerekt terwijl deze ondersteboven kantelt. Een volledige draai vereist een rotatie van 360 graden van het lichaam. Het leren van een volledig draaiende lay-out vereist vaardigheid in een back-lay-out. Ruglay-outs worden vaak uitgevoerd in een tumbling pass, niet ongewoon voorafgegaan door een ronde rughandspring.

Standing Twist

Lichaamsbewustzijn helpt je een volledige draai in de lucht uit te voeren. Om te oefenen, moet u uw lichaam op de lange as uitlijnen. De lange as is de denkbeeldige lijn die van top tot teen door het midden van je lichaam loopt. Begin met je voeten bij elkaar en je armen gestrekt over je hoofd. Houd je armen tegen je oren gedrukt. Spring en draai volledig. Het doel is om precies te landen hoe je begon met je armen boven je hoofd, voeten samen en je lichaam recht en strak. Door dit formulier te oefenen, voorkomt u dat u directioneel verdwaalt in de lucht. Als u worstelt met een volledige draai, probeer dan een halve draai totdat uw vorm de hele oefening goed is.

Trampoline Whipbacks

Trampolines verhogen de hoogte die u wint met minder inspanning. Voor gymnasten die moeilijke bewegingen leren, stelt dit hen in staat om zich meer te concentreren op vorm en uitvoering zonder al hun kracht uit te oefenen, en het geeft hen ook een veiliger oppervlak om op te landen. Turners beginnen vaak te leren draaien met een rughandspring. Rughandveren plaatsen uw lichaam in een verticale positie halverwege de beweging, vergelijkbaar met een lay-out. Een rughandveer zonder je handen te gebruiken is een zweeprug. Probeer een whipback en voeg een halve draai toe wanneer je lichaam halverwege verticaal wordt. Bouw vervolgens een volledige draai op en let altijd op uw vorm.

Draaien op de vloerapparatuur

Turners moeten bedreven zijn in een achteropstelling voordat hun coaches overwegen hen een volledige draai te geven. Als een turnster bedreven is, heeft ze de juiste vorm en voldoende hoogte in de lay-out. Luchtbewustzijn helpt gymnasten die kunnen verdwalen tijdens het draaien en flippen. Om luchtbewustzijn te hebben, heb je voldoende hoogte nodig, wat de tijd dat je in de lucht bent verlengt, en oefen het draaien met de juiste vorm. Na het leren van een achteropstelling, kan een turnster wendingen opnemen. Met behulp van extra matten op de vloeroefening, kan de gymnast eerst een halve draai proberen. Afhankelijk van de turner kunnen halve wendingen moeilijker zijn vanwege de blinde landing. Een turnster kan dan een volledige draai proberen als haar halfdraaiende lay-outs comfortabel zijn.

Waarschuwingen

Een volledig draaiende lay-out is een complexe vaardigheid en vereist de coaching van een professional. Probeer deze vaardigheid nooit zonder toezicht. Trampolines voegen meer hoogte toe aan uw salto's dan het vloertoestel, dus aandacht voor snelheid en kracht helpt lage landingen of onvolledige rotaties te voorkomen.