Geschiktheid

Hoe werken gymnasten hun kernen?


Core conditioning speelt een cruciale rol in gymnastiek.

Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Je kern zorgt voor een link tussen je boven- en onderlichaam. Als gymnast spelen kernoefeningen een cruciale rol bij het versterken van uw hele lichaam. Het hebben van een sterke kern geeft je de balans die je nodig hebt voor gymnastiekroutines en algehele kracht en verbinding tussen spiergroepen. Je kern strekt zich uit van je bekkenbodem tot je ribben en omvat je onderrug, heup en bekken. Turners richten zich op deze regio tijdens kernoefeningen. Praat met je coach over het aantal herhalingen en sets om mee te beginnen, omdat dit volledig afhankelijk is van je huidige gymnastiekniveau.

Bovenste kern

Al je kernspieren werken samen wanneer je kernoefeningen uitvoert. Elke oefening is echter ontworpen om zich te concentreren op specifieke kerngebieden. Crunches werken je bovenste kern en zijn vergelijkbaar met situps. In plaats van je hele rug van de vloer te halen, til je alleen je bovenrug op. Om deze uit te voeren, ga je op je rug liggen met je knieën gebogen en grijp je je handen achter je hoofd. Krul vervolgens je rug en til je schouders op naar het plafond terwijl je je buikspieren knijpt, keer dan terug naar de startpositie en herhaal.

Lagere kern

Tijdens lagere kernoefeningen werken gymnasten de spieren in de onderbuik en onderrug. Hangende beenverhogingen zijn de meest voorkomende lagere kernoefening die gymnasten uitvoeren. Voor deze oefening moet je met je rug naar de sportschoolbar gaan staan ​​en je vasthouden zodat je rechtop blijft hangen. Til vervolgens je benen zo ver mogelijk op en laat ze weer zakken en herhaal. Zorg ervoor dat u de beweging naar beneden regelt.

Center Core

Het midden van je kern bevindt zich boven je onderbuikspieren en onder je bovenste buikspieren. Turners richten zich op oefeningen die dit middengebied tijdens centrumtrainingen zullen isoleren. Als het gaat om het werken aan je centrale kern, zijn V-ups een nietje voor turners. Deze worden uitgevoerd door plat op je rug te liggen met je armen boven je hoofd. Til vervolgens tegelijkertijd je benen en bovenlichaam op totdat je de vorm van een "V" hebt. Laat jezelf langzaam terug zakken naar de startpositie en herhaal.

Volledige kern

Full-core oefeningen boren je hele core, wat zorgt voor totale core-versterking. Full-core oefeningen betrekken extra spiergroepen zoals de bilspieren of bilspieren. De brug wordt het meest gebruikt bij gymnastiekoefeningen om de volledige kern te bewerken. Om dit uit te voeren, ga je op je rug liggen met je knieën gebogen, trek je dan al je kernspieren aan, duw je met je voeten naar beneden en til je billen van de grond. Hoe hoger je je billen van de grond kunt krijgen, hoe beter.