Geschiktheid

Brengt de Hack Squat minder stress op de wervelkolom?


Hack squats werden traditioneel uitgevoerd met een barbell.

Wanneer je oefeningen kiest om aan je routine toe te voegen, wil je niet alleen oefeningen die leiden tot een grotere toename van kracht en spierwerving en meer calorieën verbranden, maar je hebt ook oefeningen nodig om veilig te zijn. Wanneer correct uitgevoerd, mag de hack squat - de barbell- of machineversie - geen overmatige stress op je wervelkolom plaatsen.

Goede oude George

Hack squats werden oorspronkelijk gepopulariseerd door en vernoemd naar krachtsporter George Hackenschmidt. Ze lijken erg op een deadlift, maar worden uitgevoerd met de balk achter je enkels, in plaats van over je voeten. Omdat barbell hack squats een uitdaging kunnen zijn om uit te voeren, kunt u ervoor kiezen om een ​​hack squat machine te gebruiken. Hiervoor sta je op het voetplatform van de machine met de kussens op je schouders en hurk je vervolgens zo laag mogelijk voordat je weer rechtop gaat staan.

Veiligheid eerst

Hack squats kunnen een veel meer rugvriendelijke manier zijn om krakende bewegingen uit te voeren, volgens krachttrainer Charles Poliquin. In vergelijking met barbell squats werken hack squats je bilspieren en hamstrings meer, maar de erector spinaespieren van je onderrug minder. Poliquin raadt aan om bij het doen van barbell back squats je hakken op een klein platform te plaatsen, waardoor je iets omhoog gaat en je heupen direct onder je schouders blijven om te voorkomen dat je voorover buigt.

Plakken Met Squats

De verminderde nadruk op je onderrugspieren betekent niet noodzakelijkerwijs dat er minder druk op je wervelkolom staat tijdens het kraken van hacks. Dit geldt met name voor de hack-squatmachine. Oefenwetenschapper en personal trainer JD Reber merkt op zijn Personal Body Precision-website op dat frequente hacking van je benen je benen sterker maakt, maar stelt niet dezelfde eisen aan je core als rugcracking met een halter, wat leidt tot een zwak midden- sectie en meer risico op ruggenmergletsel.

Persoonlijk worden

Persoonlijke factoren, zoals je eigen spieronevenwichtigheden, gewrichts- en spierstructuur en blessuregeschiedenis spelen ook een rol bij de beslissing om al dan niet hack squats te gebruiken in je routine. Als u in het verleden last heeft gehad van ruggenmergletsel, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voordat u nieuwe oefeningen aan uw training toevoegt. Bij het starten van hack squats, ga je licht aan en krijg je de vorm perfect voordat je het gewicht verhoogt. Als u besluit om te kiezen voor de machineversie, neem dan extra kern- en onderrugversterkingswerkzaamheden op, zoals planken, zijbruggen, rugverlengingen en deadlifts in uw routine.