Gezondheid

Hacken met GERD

Hacken met GERDWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

GERD kan chronische hoest veroorzaken.

Siri Stafford / Lifesize / Getty Images

Gastro-oesofageale refluxziekte is een veel voorkomende bovenste gastro-intestinale ziekte in de westerse wereld, waarbij tot 20 procent van de mensen minstens één keer per week symptomen ervaart. Om de diagnose en behandeling te vergemakkelijken, hebben artsen GERD onderverdeeld in slokdarm- en extra-slokdarmsyndromen. Maagzuur en regurgitatie, de meest voorkomende symptomen van GERD, worden geclassificeerd als slokdarmsymptomen. Extra-oesofageale tekenen en symptomen zijn onder meer chronische keelpijn, geërodeerd tandglazuur, terugkerende sinus- en oorinfecties, astma, heesheid en een aanhoudende hoest.

Luchtwegirritatie

GERD wordt veroorzaakt door zure maaginhoud die in uw slokdarm komt, de buis die uw keel en maag verbindt. Wanneer het zuur uw bovenste slokdarm bereikt, kunt u het in uw strottenhoofd en luchtwegen inhaleren, wat irritatie en hoest veroorzaakt. GERD, astma en postnasale infuus, alleen of in combinatie, zijn verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van chronische hoest, volgens een studie gepubliceerd in het augustusnummer van augustus 1999. Bij mensen met astma kan GERD de drijvende kracht zijn achter een aanhoudende hoest en piepende ademhaling. Omgekeerd kan astma GERD verergeren door de druk in uw borstholte te veranderen en de frequentie of het volume van zure reflux te verhogen.

Zenuwstimulatie

Veel van de acties van uw interne organen worden bestuurd door uw nervus vagus, die ontstaat vanuit uw hersenstam en door uw lichaam zwerft. Naast het beheersen van veel van uw lichaamsfuncties, retourneert de nervus vagus berichten van uw organen naar uw hersenen. In het nummer van april 2009 van Pulmonary Pharmacology and Therapeutics hebben onderzoekers een groeiend aantal gegevens beoordeeld waaruit blijkt dat zure reflux takken van de nervus vagus in uw onderste slokdarm stimuleert. Dit genereert op zijn beurt een hoestreflex in je hersenstam.

Blokkeerzuur kan hoest niet verlichten

Behandeling van GERD met zuurremmende medicijnen kan de hackinghoest geassocieerd met zure reflux niet verlichten, volgens een 2012-onderzoek in The Open Respiratory Journal. Protonpompremmers, zoals omeprazol (Prilosec) en lansoprazol (Prevacid) en H2-blokkers, zoals cimetidine (Tagamet) en ranitidine (Zantac), kunnen de zuurproductie verminderen, maar ze stoppen de reflux niet. Veel van de andere stoffen in niet-zure reflux - bijvoorbeeld pepsine en galzouten - kunnen nog steeds luchtwegirritatie of vagale stimulatie veroorzaken.

Aanbevelingen

Hoewel GERD een veel voorkomende oorzaak is van chronische hoest, kan het moeilijk zijn om zure reflux te koppelen aan een hackhoest. Andere aandoeningen, zoals astma, postnasale infusie of door medicatie veroorzaakte hoest, moeten worden uitgesloten en indien nodig worden behandeld. Dit proces moet worden geleid door uw arts. Omdat zuurremmende therapie uw hoest mogelijk niet verlicht, moet u mogelijk andere stops nemen om reflux te verminderen. Misschien moet u afvallen, stoppen met roken, kleinere maaltijden eten, minder vet eten, de kop van uw bed opheffen en voedingsmiddelen vermijden die uw GERD verergeren, zoals cafeïne, alcohol, pepermunt of chocolade.