Geschiktheid

Is een half uur genoeg om gewicht te verliezen op de loopband?


Loopbanden zijn een effectief hulpmiddel voor gewichtsverlies.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Succesvol gewichtsverlies kan worden bereikt door de meeste dagen van de week gedurende een half uur verschillende workouts op de loopband te gebruiken, hoewel het absoluut noodzakelijk is om uw training te combineren met een gezond dieet. Een sessie van 30 minuten op de loopband, hoe intensief ook, corrigeert ongezond gedrag dat gedurende de rest van de dag wordt uitgevoerd niet.

Kies het juiste programma

Loopbanden bieden een reeks programma's die u kunt gebruiken voor gewichtsverlies; velen bieden zelfs vooraf ingestelde trainingen, waaronder heuvels en langlauftrainingen. U kunt elk programma doorlopen of doorlopen. Voordat u op start op uw machine drukt, moet u beslissen welk type training het beste voor u werkt en de tijd die u hebt. Het selecteren van het juiste programma en het naleven ervan op de meeste dagen van de week is niet alleen belangrijk om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken, maar ook om gemotiveerd te blijven.

Selecteer de juiste snelheid

Als uw dagelijkse schema u beperkt tot een training van 30 minuten, moet u elke minuut optimaal benutten. Sta jezelf toe om op te warmen tijdens de eerste twee minuten van je training - hetzij door eenvoudig te joggen of te lopen - en om twee minuten af ​​te koelen wanneer je training is voltooid. Nadat u bent opgewarmd, selecteert u de juiste snelheid voor uw huidige fitnessniveau. In een snel tempo lopen of rennen zal calorieën verbranden en uiteindelijk helpen bij het afvallen, maar je moet snelheid voorzichtig benaderen. Te snel starten kan letsel en burn-out veroorzaken. Een eenvoudige manier om uw intensiteitsniveau te berekenen, is via een talk-test. Je moet een snelheid selecteren waarmee je jezelf kunt inspannen tot het punt waarop je nog steeds kunt praten maar niet kunt zingen.

Intervaltraining

Nadat u uw beste routine en snelheid hebt bepaald, zal het toevoegen van intervallen aan uw training de voordelen van uw sessie van 30 minuten maximaliseren en aanzienlijk meer calorieën verbranden. Intervaltraining - korte periodes van bijna maximale inspanning - kan worden toegevoegd in een 3-op-1 verhouding waarbij u drie minuten doet met de door u geselecteerde snelheid en één minuut wandelen of rennen tot bijna maximale inspanning. U kunt maximale inspanning bereiken door uw snelheid te verhogen, de helling van de loopband te verhogen of door beide te doen, afhankelijk van uw fitnessniveau. Met behulp van de gesprekstest tijdens intervaltraining, zou u niet moeten kunnen praten tijdens de inspanningsintervallen en tijdens uw normale snelheid terugkeren naar een pratentempo.

De rest van de dag

Zelfs als je jezelf gedurende 30 minuten op de hoogste helling op een hoge snelheid duwt, kun je een intense calorie-verbrandende sessie met onjuiste voeding vernietigen en jezelf de rest van de dag te veel rust gunnen. U moet uw dieet aanpassen. Wees je bewust van je koolhydraatinname, vetten, eenvoudige suikers en vloeibare calorieën. Zorgvuldige aandacht voor uw dieet en waakzaamheid op de loopband zijn een geweldige combinatie voor gewichtsverlies.

Bronnen (4)