Voeding

Hamburgervlees op het Paleo-dieet


Onbeperkt hamburgervlees is toegestaan ​​op het Paleo-dieet.

Jupiterimages / liquidlibrary / Getty Images

Dr. Loren Cordain, de ontwikkelaar van het Paleo-dieet, beweert dat de sleutel tot het verliezen van gewicht en het vermijden van medische problemen is om alleen voedsel te eten dat onze oude Paleolithische voorouders regelmatig consumeerden. Om het Paleo-dieet te volgen, moet u alle granen, zuivelproducten, bonen, bewerkte voedingsmiddelen, suiker en aardappelen van uw maaltijden uitsluiten ten gunste van vers fruit en groenten, eieren, noten, zaden, gevogelte, zeevruchten, varkensvlees en rundvlees , inclusief hamburgervlees. Hoewel het Paleo-dieet aangeeft dat je zoveel vlees kunt eten als je wilt, inclusief rundergehakt, praat dan met je arts voordat je meer dan een paar keer per week rood vlees eet.

Soort Rundvlees

Dr. Cordain geeft aan dat wanneer u hamburgervlees kiest, u waar mogelijk moet kiezen voor rundergehakt dat afkomstig is van met gras gevoerd, scharrelvee. Volgens Dr. Cordain lijkt rundvlees van deze dieren het meest op het soort vlees dat onze voorouders zouden hebben gegeten omdat de koeien niet zijn gekooid of geïnjecteerd met hormonen of antibiotica. Als hamburgervlees met gras niet beschikbaar is, kunt u biologisch rundvlees vervangen, hoewel dit niet als optimaal wordt beschouwd omdat het vlees afkomstig is van gekooide koeien die graan hebben gekregen, wat niet hun natuurlijke dieet in het wild is.

Vetpercentage

In zijn boek, "Het Paleo-dieet: afvallen en gezond worden door het voedsel te eten dat je was ontworpen om te eten," beveelt Dr. Cordain aan extra mager hamburgervlees te kiezen dat niet meer dan 7 procent vet heeft en gemalen rundvlees te vermijden met een hoog vetgehalte, zoals vlees met 20 procent vet. Hij adviseert ook om het extra vet uit het hamburgervlees te laten weglopen na het koken. Een studie gepubliceerd in het "Journal of the American Dietetic Association" meldde dat je het vetgehalte van gekookt hamburgervlees tot 50 procent kunt verlagen door het rundvlees in een vergiet met papieren handdoek te plaatsen, op heet water te gieten en de vlees gedurende vijf minuten laten uitlekken.

Gezondheids risico's

Volgens U.S. News & World Report Health is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te bewijzen of het eten van de hoeveelheid vlees die wordt aanbevolen in het Paleo-dieet veilig is voor je hart of je cholesterolgehalte in het bloed. De American Heart Association waarschuwt echter dat een dieet met veel verzadigd vet uit voedingsmiddelen zoals hamburgervlees uw risico op hartaandoeningen kan verhogen. Bovendien meldde een studie gepubliceerd in het "Archives of Internal Medicine" in 2012 dat hoe meer rood vlees een persoon consumeert, hoe groter de kans dat hij sterft aan kanker, hartziekten en alle andere belangrijke medische aandoeningen. Als u ervoor kiest om hamburgervlees op te nemen in uw Paleo-maaltijden, overweeg dan niet meer dan twee porties van 3 ons per week te nemen.

Presentatiesuggesties

Omdat granen niet zijn toegestaan ​​in het Paleo-dieet, moet je andere manieren vinden om je hamburgervlees te serveren dan op broodjes, in tacoschelpen of op pasta. Combineer gegrilde hamburgerpasteitjes met gegrilde groenten zoals asperges of zomerpompoen, of maak een kleurrijke roerbak met mager rundergehakt en een grote verscheidenheid aan gehakte groenten. Serveer gehaktbrood met gestoomde broccoli of spinazie. Maak een pasta-vrije versie van spaghetti door gekookte strengen spaghettipompoen met tomatensaus en gehaktballetjes te bedekken. Voeg voor een snelle taco-salade gekookte gehaktbroodjes toe aan bladgroenten, gehakte uien, tomaten, avocado's en paprika's.