Voeding

Hamburger & het dieet met weinig residuen


Kies mager rundergehakt wanneer u een dieet met weinig residuen volgt.

Jupiterimages / liquidlibrary / Getty Images

Een dieet met weinig residuen is een andere naam voor een vezelarm dieet. Uw arts kan u op een dieet met weinig residuen plaatsen als u herstelt van een darmoperatie, wordt behandeld voor gastro-intestinale kanker of lijdt aan een spijsverteringsstoornis zoals de ziekte van Crohn, darmontsteking of colitis ulcerosa. Terwijl je op een dieet met weinig residuen zit, beperk je de inname van vezels uit granen, fruit, groenten, bonen, noten en zaden strikt. Gehakt zoals hamburger is toegestaan, hoewel je voorzichtig moet zijn om het zo te koken dat je spijsvertering zo min mogelijk wordt belast.

Hamburger vlees

Mensen die een dieet met weinig residuen volgen, moeten het magerste vlees kiezen dat mogelijk is om te voorkomen dat ze teveel vet consumeren, volgens de geregistreerde diëtist Sally Suen. Als het gaat om het plukken van hamburgervlees, beveelt ze gemalen entrecote aan, die voldoet aan de richtlijnen van de overheid voor mager vlees omdat het minder dan 10 gram totaal vet, 4,5 gram verzadigd vet en 95 milligram cholesterol bevat in elke portie van 3,5 ounce.

Bedrag toegestaan

Volgens het Northwestern Memorial Hospital kan een volwassene met een dieet met weinig residuen tussen de 4 en 6 ons vlees, inclusief gemalen hamburgervlees, per dag hebben. Houd er echter rekening mee dat een studie uit 2012, uitgevoerd door wetenschappers uit Harvard en gepubliceerd in het "Archives of Internal Medicine", heeft vastgesteld dat het risico om te overlijden aan kanker, hartaandoeningen en alle andere chronische medische problemen toenam met de hoeveelheid rood vlees je consumeert regelmatig. De Harvard School of Public Health zegt dat je moet proberen jezelf te beperken tot niet meer dan twee porties rood vlees van 3 ons.

Voorbereidingsmethoden

Terwijl je een dieet met weinig residuen volgt, moet je misschien veranderen hoe je je hamburgervlees bereidt. Vermijd grillen, braden of braden, zegt MayoClinic.com omdat deze kookmethoden het vlees taai en droog kunnen maken, vooral als je extra mager rundergehakt gebruikt. Gebruik in plaats daarvan hamburger in gerechten met stroperij, stoven, stomen, stoven of sudderen. Rundergehakt koken in de magnetron in een afgedekte schaal of in een slowcooker is ook een optie omdat deze methoden de neiging hebben om vlees vochtig te houden, waardoor u het gemakkelijker kunt verteren.

Presentatiesuggesties

Probeer hamburgersoep te bereiden door mager rundergehakt in bouillon te laten sudderen samen met groenten die zijn toegestaan ​​op een dieet met weinig residuen, zoals sperziebonen, wortelen en uien. Stoof gehaktballetjes in tomatensaus en serveer ze met spaghetti of pastavormen gemaakt van witte bloem. Voor zacht gehaktbrood, gebruik uw slowcooker, maar vergeet niet om zachte witte broodkruimels te vervangen door haver of granen die in uw recept voor gehaktbrood worden gevraagd, omdat alle volle granen een beperkt dieet met weinig residuen zijn. Je kunt ook vochtige hamburgerpasteitjes bereiden in je slowcooker. Serveer ze met witte rijst of op witte hamburgerbroodjes zonder sesamzaadjes.