Geschiktheid

Hammer schouderpers


Uw ellebogen moeten volledig worden uitgetrokken op de bovenste positie van de pers.

Thinkstock-afbeeldingen / Stockbyte / Getty-afbeeldingen

De hamerschouderpers is vergelijkbaar met traditionele schouderpers behalve een kleine verandering in grip. Het verschil in grip heeft echter invloed op hoe uw schoudergewrichten bewegen en welk deel van uw schouderspieren de belasting moeten verwerken. Het gebruik van een hamergreep vermindert ook de belasting van de oefening op uw schoudergewrichten in vergelijking met de traditionele greep.

Hamergreep

Wanneer u hamergreep gebruikt om schouderpers uit te voeren, in plaats van dat uw handpalmen naar voren wijzen tijdens de beweging, staan ​​uw handpalmen naar elkaar toe. Begin met je handen op je schouders met je ellebogen direct onder je polsen. Druk de gewichten boven uw hoofd totdat uw armen volledig gestrekt zijn. Je handpalmen moeten nog steeds naar elkaar toe wijzen in de bovenste positie. Buig je ellebogen en laat je armen zakken om de gewichten naar je schouders terug te brengen en de rep af te ronden.

Mogelijke apparatuur

Je kunt hamerschouderpersen uitvoeren met een paar halters of kettlebells en zittend of staand. Het gebruik van een halter werkt niet, omdat je je polsen niet kunt draaien om je handpalmen naar elkaar toe te laten kijken. Als u de voorkeur geeft aan krachttraining op een machine, bieden de meeste schouderperseenheden meerdere grepen zodat u de traditionele of hamergreep kunt selecteren.

Spieren aangeworven

Wanneer je een hamergreep gebruikt, terwijl je de gewichten boven je duwt, heffen je bovenarmen in een voorwaartse baan, in plaats van naar je zijkanten. Als gevolg hiervan voeren uw schoudergewrichten een grotere mate van flexie uit; bij gebruik van de traditionele grip voeren ze meer ontvoering uit. Bij schouderflexie wordt het voorste of voorste deel van uw deltoïde spier de aangeworven primaire spier. Tijdens de traditionele schouderpers, deelt uw voorste deltoïde de lading met uw laterale deltoïde. Je triceps brachii-spier, aan de achterkant van je bovenarmen, trekt samen om je ellebogen recht te maken terwijl je de gewichten over je hoofd duwt.

Stress op de schouder

Wanneer u de traditionele, voorwaartse handpalmen gebruikt voor schouderpers, terwijl u de gewichten optilt, worden uw schoudergewrichten ontvoerd of naar uw zij getild, terwijl ze zich in een extern geroteerde positie bevinden. Volgens Dr. Robert DuVall van Sports Medicine of Atlanta, legt dit een aanzienlijke hoeveelheid stress op de voorste capsule van je schoudergewricht. Wanneer u de hamergreep gebruikt, terwijl u het gewicht boven uw hoofd duwt, worden uw ellebogen voor de schouders geplaatst, waardoor de druk op de capsule wordt verminderd.