Sport

Heeft de handmaat invloed op het schieten van een bal?


Handkracht is veel belangrijker dan handgrootte bij het fotograferen van een basketbal.

Martin Poole / Photodisc / Getty Images

Veel mensen denken dat lang zijn en grote handen hebben essentiële ingrediënten zijn om een ​​succesvolle basketbalspeler te zijn. Handkracht is echter een veel belangrijkere factor om te kunnen druppelen en schieten dan handgrootte. Aangezien de meeste balafhandeling en schieten wordt gedaan door de bal met de vingertoppen te besturen, komt de totale grootte van je hand zelden in het spel op het basketbalveld.

Uw schietvorm

Als je het juiste opnamevorm gebruikt, wordt je schiethand wijd onder het basketbal gespreid. Alleen de pads van uw hand en uw vingertoppen mogen de bal raken om het gemakkelijker te maken om uw schot op en richting de basket los te laten. De bal mag nooit in je handpalm rusten, omdat dit het moeilijker maakt om je schot snel los te laten. Als je grotere handen tot een verkeerde vorm leiden, met de bal in je handpalm, kan dit een nadeel zijn als het gaat om schieten.

Uw vrijlating

Kracht van pols, hand en vingertop spelen een grote rol bij het loslaten van je jumpshot. Wanneer een schutter springt, wordt de bal in de richting van de basket losgelaten door de pols naar de basket te drukken of te slaan om backspin te creëren. Deze rugspin verzacht het schot, waardoor het een betere kans krijgt om te gaan als het de rand raakt. Hoe sterker je pols klikt, hoe meer rugspin en lucht je onder je schot kunt krijgen.

Follow-Through

Omdat uw opname minder te maken heeft met de handgrootte en meer met kracht en de juiste vorm, kan de doorloop van uw opname vaak de nauwkeurigheid bepalen. Een van de grootste oorzaken van onnauwkeurig fotograferen is een fout in de techniek, bekend als het touwtje trekken. Dit gebeurt niet vanwege de grootte van je hand, maar door je hand naar beneden te trekken in plaats van er doorheen te volgen.

Kracht Niet Grootte

De controle en nauwkeurigheid van uw opname zijn uitsluitend afhankelijk van de sterkte van uw polsen en vingertoppen. Het kan een verrassing zijn dat zelfs het "palmen" van een basketbal, of het vasthouden met één hand, ook meer afhankelijk is van de handkracht dan van de handgrootte. Dit maakt trainingen zoals vingertop pushups van vitaal belang voor uw succes als een bal-handler en shooter.

Fotocredits

  • Martin Poole / Photodisc / Getty Images