Geschiktheid

Handbalancerende oefeningen

Handbalancerende oefeningenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een spotter kan u helpen veilig te zijn en suggesties op uw formulier doen.

Chris Clinton / Photodisc / Getty Images

Handbalancering - op blokken, op de vloer of op het lichaam van een partner - is een delicate vaardigheid die jaren kan duren om te beheersen. Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan oefeningen die zijn ontworpen om kracht en vertrouwen op te bouwen voor balancers van alle niveaus. Sommige oefeningen kunnen inspannend zijn, dus neem voordat u begint voldoende tijd om op te warmen. Gebruik altijd een spotter wanneer u een nieuwe of moeilijke oefening probeert.

Crow Pose

Crow pose, ook bekend als kraanhouding of kikkerstand, is een nuttige oefening voor beginners om met de hand te balanceren en is een goede manier om op te warmen voor sporters die meer gevorderd zijn. Om de oefening te doen, begint u op handen en voeten met uw handen op schouderbreedte en uw vingers wijd gespreid om het gewicht zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Duw in je handen en til je heupen op om op je tenen te staan. Buig vervolgens uw armen lichtjes en tenen naar voren totdat uw knieën uw bovenarmen raken, net onder uw oksels. Leun langzaam naar voren en leg meer en meer gewicht in uw handen. Als het comfortabel aanvoelt, til dan één voet van de grond en dan de andere. Als je je evenwicht begint te verliezen, stap dan op een gecontroleerde manier af.

Handstand Oefeningen

Als je een handstand niet alleen kunt houden, gebruik dan een spotter of oefen tegen een muur. U kunt ook de juiste lichaamshouding oefenen in een hoofdstand, waardoor u een extra contactpunt kunt gebruiken voor hefboomwerking en balans. In een handstand of kopstand moeten uw buikspieren vastzitten, moet uw hoofd in lijn zijn met uw tenen en moeten uw heupen heel licht zijn opgetrokken, zoals in een 'holle lichaamspositie'. Zodra je een handstand tegen de muur kunt houden, beveelt de Europese Federatie van Professionele Circusscholen aan om een ​​handstand aan de muur te oefenen. Om een ​​handstand tegenover de muur te maken, draait u weg van de muur en plaatst u uw handen op een paar voet van de muur. Stap met één voet tegelijk tegen de muur op. Loop met je handen naar de muur totdat je dichtbij genoeg bent om de handstand vast te houden met je voorhoofd en tenen tegen de muur.

Onderarmsaldo

Onderarm evenwicht is een nuttige tussenliggende oefening, omdat het uitdagender is dan een hoofdstand, maar vaak gemakkelijker dan een handstand. Als je een beginner bent, begin je met je onderarmen in een driehoekspositie, met je handen bij elkaar gegrepen aan de bovenkant van de driehoek. Meer geavanceerde balancers moeten hun onderarmen parallel hebben en ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. Begin in een neerwaartse positie van de hond, maar vanuit uw onderarmen in plaats van uw handen. Til een been hoog om in evenwicht te komen. Buig het andere been lichtjes en duw het dan van de grond, til het in de lucht om het eerste been te verbinden. Probeer de "holle lichaamspositie" te vinden terwijl u uzelf ondersteunt met uw vingers en onderarmen en uw schouders vasthoudt om ervoor te zorgen dat uw hoofd niet op de grond valt.

Extra uitdagingen

Als je gemakkelijk een hoofdstand, onderarmbalans en handstand alleen kunt vasthouden, wil je misschien hardere bewegingen oefenen. Een voorbeeld is een handstand met één arm, die u met uw benen recht of in een rechte positie kunt houden. Voor een andere uitdaging, verander je evenwichtsplatform. Gebruik in plaats van de vloer een stevige stoel, balansbalk of parallelle staven. Om uw balans op verschillende niveaus op te bouwen, plaatst u een blok op de vloer, plaatst u een hand erop en houdt u een handstand vast met een hand enkele centimeters hoger dan de andere.