Geschiktheid

Word je langer van het hangen met enkelgewichten na het joggen?


Hangend aan een balk strekt uw wervelkolom zich uit zodat uw schijven kunnen uitzetten.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Je ruggengraat beukt tijdens het joggen, en dat beukende kan de schijven in je ruggengraat comprimeren. Dat kan op zijn beurt invloed hebben op je lengte. Meestal is het een tijdelijk effect omdat uw schijven weer uit moeten breiden naar hun normale grootte. Zwaartekracht kan een nuttig hulpmiddel zijn om de uitbreiding te helpen. Ophangen met enkelgewichten na het joggen helpt je schijven sneller weer normaal te worden en je terug te brengen naar de volledige hoogte.

Je wordt er niet groter van

Als u besluit om met enkelgewichten op te hangen om uw lengte te vergroten, moet u er rekening mee houden dat het proces u niet echt groter maakt. Het vermindert alleen de compressie in je wervelkolom en stelt je in staat terug te keren naar je normale lengte. Je botten groeien alleen totdat je je volledige volwassene bereikt in je tienerjaren, ergens tussen de leeftijd van 13 en 15. Er is geen manier om jezelf groter te maken dan je genetisch bent geprogrammeerd.

Hoe het helpt

Wanneer je jezelf ophangt aan de overhead, zorgt de zwaartekracht ervoor dat je je in wezen in de greep houdt. Het trekt je lichaam naar beneden en strekt, zonder ondersteuning voor je voeten, je wervelkolom uit en zorgt ervoor dat de schijven tussen de wervels sneller kunnen uitzetten dan wanneer ze alleen zouden uitzetten.

Geef niet op met joggen

Alleen omdat joggen je ruggengraat comprimeert, betekent dit niet dat je het moet opgeven. Hoe langer en sneller je rent, hoe meer stress je op je rug legt, dus een paar kilometer joggen is minder schadelijk voor je lengte dan bijvoorbeeld een marathon lopen. Runners Connect meldt dat de menselijke rug goed is aangepast aan het omgaan met de stress van hardlopen en verhoogde degeneratie in de wervelkolom is niet toegeschreven aan hardlopen, zelfs niet bij mensen die al jaren hardlopen.

Hoe op te hangen

Als je het hangen met enkelgewichten een kans wilt geven, is dit een eenvoudig proces. Persoonlijke trainer Matt Siaperas zegt dat je enkelgewichten vastbindt en een bovenbalk vasthoudt in een bovenhandse greep. Stap van de bank of steun die je hebt gebruikt om de bar te bereiken en te ontspannen, zodat je ongeveer 20 seconden kunt hangen. Ga weer op de bank staan ​​om een ​​rustperiode van 10 tot 20 seconden te nemen en hang dan nog 20 seconden op. Blijf afwisselend hangen met rust gedurende 5 tot 10 minuten per keer.