Geschiktheid

Wat is de moeilijkste zwemslag?


Schoolslagtechniek is de laatste jaren geëvolueerd naarmate zwemmers zoeken naar manieren om de weerstand te verminderen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Zwemmers die deelnemen aan individuele Medley-evenementen moeten alle vier de belangrijkste zwemslagen beheersen als ze de gouden medaille willen winnen. Hoewel de meeste zwemmers tijdens het grootste deel van hun training trainen om de ademhaling en timing van de freestyle te perfectioneren om het aantal kilometers en het uithoudingsvermogen te verhogen, kunnen de andere drie slagen verschillende moeilijkheidsgraden opleveren omdat ze verschillende spieren gebruiken. Butterfly verbruikt de meeste energie van de drie, en wordt meestal beschouwd als de moeilijkste beroerte door degenen die het proberen te beheersen.

De ongrijpbare vlinder

Zwemvlinder gebruikt 27 verschillende spieren. Vermenigvuldig dat met twee, omdat je de spieren aan elke kant van het lichaam gebruikt, en je hebt meer dan 50 spieren achter je aan om je slag effectief te maken. Een afbraak van een van die spieren resulteert in een beroerte die u uitgeput en pijnlijk maakt. Sterke schouders, bilspieren en kern zijn essentieel voor een krachtige vlinderslag en flexibiliteit in je enkels is cruciaal voor een soepele, glijdende beweging. De bilspieren zijn de centrale kracht achter de slag, in samenwerking met benen en buikspieren om het lichaam naar voren te stuwen en de armen boven het water te heffen om ze te positioneren voor hun strijkbeweging.

Bevrijd de vlinder

Neem de moeilijkheid om de vlinder te zwemmen met een meervoudige benadering van training. Onderbreek de slag met schoppen en armoefeningen die uw lichaam tijdens elke bewegingsfase correct positioneren. De repetitieve actie creëert spiergeheugen dat een tweede natuur wordt als je oefent en helpt met de timing van je beroerte en ademhaling. Bouw kern- en bilkracht met schop- en landoefeningen. Leg het tenslotte allemaal samen in het water.

Vermijd Butterfly Kisses - Adem gewoon de lucht in

Een gezicht vol water vangen terwijl je naar adem komt, is niet ongebruikelijk tijdens het beheersen van de slag, en dat longwater is een goede instructeur voor het aanpassen van de timing van je ademhaling.

Voordat je de vlinder zwemt tijdens je trainingsroutine, warm je je kern en benen op met een paar ronden dolfijnschoppen zonder een kickboard. Raak uw bovenbenen aan met uw duimen en houd ze daar terwijl u snel, kort ademt wanneer u de behoefte voelt om naar lucht te komen. De herhaling helpt je lichaam spiergeheugen te creëren voor de juiste timing om te ademen wanneer je later in je training armen toevoegt. Gebruik meer dan alleen je benen terwijl je schopt, gebruik je borst, heupen en vervolgens je benen in een golvende beweging.

Word een ijzeren vlinder

De moeilijkheid van vlinder kan je verslijten voordat je er zelfs 25 meter van haalt. Hoewel een manier om je uithoudingsvermogen op te bouwen is om ronde na ronde te blijven humpen totdat je uitgeput bent, is het strategisch richten van spiergroepen zowel in het water als buiten een effectievere tactiek.

In het water

Oefen je dolfijnschop op je rug met behulp van een kickbord. Houd het kickboard uit het water om kernspieren op te bouwen.

Draai je buik om voor wat face-down trappen. Strek je armen uit met het kickboard voor je en houd je hoofd naar beneden behalve om te ademen. Probeer je schouders stil te houden terwijl je de golvende beweging van de borst tijdens het trappen overdrijft. Deze positie helpt het bewegingsbereik in de schouder op te bouwen voor een effectieve vlieg.

Op het land

Focus op yoga, stretchen, Pilates en andere oefeningen die flexibiliteit en kracht in de schouders en billen opbouwen. Planken, squats, lunges en tweevoetige sprongen zijn oefeningen die je thuis kunt doen zonder naar de sportschool te gaan of gespecialiseerde apparatuur te kopen.