Geschiktheid

Is het schadelijk om enkel- en polsgewichten te dragen tijdens het lopen?


Enkel- en polsgewichten vergroten de uitdaging - en profiteren - van uw wandeling.

Thinkstock-afbeeldingen / Comstock / Getty-afbeeldingen

Lopen is niet bepaald de snelste manier om in vorm te komen, maar de eenvoud en lage impact maken het een ideale oefening voor diegenen die willen afvallen en diegenen die gewoon gewichtstoename willen vermijden. Als u de uitdaging van de oefening wilt stimuleren zonder uw tempo te verhogen, kunnen enkel- en polsgewichten nuttig zijn - op voorwaarde dat ze licht genoeg zijn om het risico op letsel te minimaliseren.

Risico's bovenlichaam

Veel mensen gebruiken polsgewichten om de uitdaging van hun cardiotraining aan te gaan, maar deze eenvoudige gewichten kunnen riskant zijn om te gebruiken. De American Council on Exercise stimuleert het gebruik van polsgewichten tijdens cardio-oefeningen, maar benadrukt dat als de gewichten te zwaar zijn, u het risico loopt uw ​​lichaam te belasten. Zware polsgewichten kunnen leiden tot spierpijn in uw schouders en armen en gewrichtspijn in uw ellebogen en polsen.

Onderlichaamrisico's

Zelfs als je onderlichaam sterk is, kan het gebruik van zware enkelgewichten tot letsel leiden. ACE waarschuwt dat zware enkelgewichten u kunnen dwingen uw loopmechaniek te veranderen. Een plotselinge verandering in de mechanica van cardio-activiteit kan leiden tot letsel, inclusief overmatig letsel. Als u bij het gebruik van enkelgewichten bijvoorbeeld grote, dramatische stappen neemt, kan dit de impact op uw gewrichten vergroten.

Voorgesteld gewicht

Hoewel uw lichaamsgrootte en comfort met krachttraining uw ideale gewicht voor enkel- en polsgewichten gedeeltelijk bepalen, stelt ACE voor om de gewichten binnen het bereik van 1 tot 3 pond te houden. Met dit gewicht heb je minder kans op een blessure als gevolg van het gebruik van de gewichten, maar de gewichten kunnen de fitnessvoordelen van je wandeling nog steeds aanzienlijk verbeteren.

Voordelen van het gebruik van enkel- en polsgewichten

Ondanks de mogelijke risico's van het gebruik van enkel- en polsgewichten, kan goed gebruik van deze accessoires voordelig zijn. Volgens de ACE kunnen polsgewichten tot 3 pond je hartslag met maar liefst 10 slagen per minuut verhogen, en je verbrandingssnelheid met maar liefst 15 procent. Enkelgewichten van hetzelfde gewicht hebben iets lagere voordelen, waaronder het verhogen van uw hartslag met maximaal vijf slagen per minuut en calorieverbranding tot 10 procent.

Bronnen (1)