Geschiktheid

Problemen met herstellen van trainingen


Drinkwater helpt door inspanning veroorzaakte afvalstoffen weg te spoelen.

Liquidlibrary / liquidlibrary / Getty Images

Trainen om spieren op te bouwen heeft verschillende voordelen, zoals het verhogen van je metabolisme en het versterken van je botten. Als u na het sporten enkele dagen pijnlijk of zwak voelt, heeft uw lichaam waarschijnlijk moeite om te herstellen van uw training. Hoewel het lichaam van iedereen anders is, kunnen verschillende voedingsstrategieën, trainingsschema's en veranderingen in levensstijl u helpen sneller en beter te herstellen, zodat u meer uit uw sportschool kunt halen.

Rust meer tussen de trainingsdagen

Je spieren hebben ongeveer 48 uur nodig om te herstellen van de stress die je tijdens het sporten op hen legt. Zorg ervoor dat u uw sportschoolsessies ver genoeg uit elkaar plaatst om deze volledige hersteltijd mogelijk te maken. Herstel is van cruciaal belang voor uw lichaam om de minieme tranen in het spierweefsel veroorzaakt door oefening op te lossen, en het niet laten gebeuren van dit reparatieproces kan de spierwinst belemmeren die u uit uw training probeert te krijgen. Bovendien kan chronisch overtrainen leiden tot een hoger risico op blessures en verstuikingen.

Versterk het gesloten oog

Wanneer je slaapt, gebeuren er twee dingen met je hormoonspiegels. Ten eerste verhoogt uw lichaam het niveau van hormonen die helpen bij spierherstel en groei, en dus herstel. Ten tweede minimaliseren je spieren het niveau van hormonen die je spieren beschadigen. Het resultaat is sterkere, grotere spieren en snellere hersteltijden. Als je na het sporten niet zo snel herstelt als je wilt, controleer dan hoeveel slaap je krijgt. De National Sleep Foundation beveelt aan dat de meeste volwassenen elke nacht minimaal zeven uur slapen.

Tel je voedingsstoffen

Pijnlijke spieren als gevolg van slecht herstel zijn vaak te wijten, meer in het bijzonder, aan slechte voeding. Nadat je het gewicht of de atletiekbaan hebt bereikt, hebben je spieren veel behoefte aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te herstellen en te groeien. Verbeter uw herstel door uw spieren onmiddellijk van brandstof te voorzien. Probeer voor het beste resultaat wat voedsel in uw systeem te krijgen direct nadat u hebt getraind. Streef naar 30 gram eiwitten en 50 gram koolhydraten. Eiwit helpt bij spierherstel en koolhydraten helpen de glycogeenenergieopslag van uw spieren bij te vullen.

Guzzle Water

Als je tijdens je training veel hebt gezweet en uitgedroogd bent, lijdt je spierherstelvoortgang. Gehydrateerd blijven helpt niet alleen bij het herstel van spierweefsel, maar het drinken van veel water kan ook helpen bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen die tijdens het sporten worden gegenereerd, en kan ook helpen spierpijn te verminderen. Terwijl je aan het sporten bent, stelt de American Council on Exercise voor om elke 10 minuten 10 gram water te drinken. Als je klaar bent met trainen, probeer dan 24 gram water te drinken voor elke kilo lichaamsgewicht dat je bent kwijtgeraakt in de sportschool.