Geschiktheid

Wat als u een hekel hebt aan sporten maar toch wilt afvallen?


Overweeg de gezondste en veiligste manieren om gewicht te verliezen.

Thinkstock / Stockbyte / Getty Images

Het is mogelijk om af te vallen met een gezonder dieet en minder calorieën, maar op dieet zijn om af te vallen zonder te sporten is niet de beste optie voor uw gezondheid. Zwaarlijvige mensen, sedentaire mensen en mensen met ondergewicht lopen allemaal het risico op ziekte en een verminderde levensverwachting. Als je wilt afvallen maar niet graag traint, is een beter idee om te leren sporten leuk te vinden. Sommige manieren om dit te doen, zijn activiteiten vinden die je leuk vindt, leren om oefening als positief te zien, onbewust je motivatie om te oefenen te versterken en oefening tot een gewoonte te maken.

Oefening: er is iets voor iedereen

Er zijn eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen voor de cardio- en krachtopbouwende oefening die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Elke herhaalde beweging die de zuurstofbehoefte van uw lichaam verhoogt, zorgt voor cardiovasculaire oefeningen, waarbij vet wordt verbrand. Enkele voorbeelden zijn wandelen, dansen, zwemmen, fietsen en skaten. Tillen, trekken of duwen genoeg gewicht om uw spieren te belasten, biedt krachttraining, waarbij ook vet wordt verbrand. Tuinieren, timmerwerk en andere gewichtheffen activiteiten bouwen spieren op. Geef niet op omdat je een soort oefening hebt geprobeerd en het niet leuk vond. Wees bereid om iets nieuws te proberen en probeer verschillende activiteiten totdat je iets vindt dat je leuk vindt. Als je niet hebt getraind, begin je langzaam en bouw je geleidelijk op tot meer intense activiteit.

Als je aan oefening denkt, denk dan positief

Je afkeer van lichaamsbeweging veranderen in liefde, of op zijn minst leuk vinden, kan net zo eenvoudig zijn als het veranderen van hoe je denkt. De vele gedachten die elke dag door uw hoofd gaan, beïnvloeden uw gezondheid en levensstijl. Positieve denkers zijn geestelijk en lichamelijk gezonder, leven langer en oefenen meer dan pessimistische denkers, volgens MayoClinic.com. Om de voordelen van positief denken te krijgen, moet je aandacht besteden aan je gedachten en opzettelijk meerdere keren per dag positieve uitspraken denken over lichaamsbeweging en over andere delen van je leven die je graag wilt veranderen. Een voorbeeld van een positieve gedachte voor gewichtsverlies is: 'Ik zal regelmatig sporten om vet te verliezen en sterker te worden.'

Gebruik de kracht van je onderbewustzijn

De meeste mensen hebben plannen om iets te doen, zoals sporten, ervaren en zijn uiteindelijk iets anders gaan doen. In een artikel in "The New York Times" laten onderzoeken zien hoe sterk het onderbewustzijn het gedrag beïnvloedt en hoe gemakkelijk het onderbewustzijn kan worden geprogrammeerd. Niet alleen je gedachten, maar ook wat je elke dag hoort, ruikt en ziet, wordt geabsorbeerd en geïnterpreteerd door het onbewuste, dat vervolgens op basis van die input aandrang en motivatie opwekt voor acties en gedragingen. Om controle te krijgen, geef je onderbewustzijn input die de acties stimuleert waarvan je meer wilt, zoals sporten om vet te verliezen. Stuur het bericht naar je onderbewustzijn dat je zou moeten sporten door tijd door te brengen met mensen die graag sporten, lezen of films over sporten bekijken en kijken naar foto's van fysiek fit mensen.

Maak van oefeningen een gewoonte die u niet kunt breken

Als je regelmatig traint zonder te stoppen om na te denken of je het leuk vindt of niet, kun je gemakkelijk een gezond lichaamsgewicht behouden. Gezonde acties zoals tandenpoetsen en douchen worden automatisch wanneer je dezelfde actie genoeg hebt herhaald om een ​​gewoonte te vormen. Vasthouden aan regelmatige lichaamsbeweging kan moeilijk zijn, omdat in het begin niet-bewegen uw gewoonlijke gedrag is. Uit een studie van Phillippa Lally in het "European Journal of Psychology" bleek dat de gemiddelde tijd die nodig is om een ​​trainingsgewoonte te vormen, 99 dagen is. Dwing uzelf om ten minste 100 dagen te sporten en u wordt beloond als een moeilijk te doorbreken, gezonde gewoonte.

Bronnen (1)