Geschiktheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Mini Steppers?


Je kunt je benen strakker maken met een mini-stepper.

Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Een mini-stepper is een compact trainingsapparaat dat eenvoudig en gemakkelijk kan worden verplaatst. Sommige worden geleverd met handgrepen, maar de meeste zijn eenvoudige voeteenheden waarmee u kunt oefenen door tegen weerstand te stappen. Ze bieden een matige training en kunnen een positieve invloed hebben op uw gezondheid door uw cardiovasculaire conditie te verbeteren, de spieren in uw onderlichaam te versterken en u te helpen af ​​te vallen.

Cardiovasculaire Fitness

Regelmatig een mini-stepper gebruiken kan bijdragen aan uw cardiovasculaire gezondheid. De stepping-beweging die wordt gebruikt tijdens het trainen met een mini-stepper bootst het lopen na, wat een matige aerobe activiteit is. Om cardiovasculaire voordelen van het gebruik van een mini-stepper te krijgen, moet u deze minimaal 150 minuten per week gebruiken, volgens Mayo Clinic. Je kunt je trainingssessies over de week spreiden of zelfs meerdere sessies op één dag doen, maar elke sessie moet minstens 10 minuten duren.

Spierspanning

Trainen met een mini-stepper maakt gebruik van dezelfde spieren die nodig zijn om te lopen of trappen te lopen. Er is een lichte weerstand waar je benen bij elke stap tegen moeten duwen. Daarom kan het regelmatig trainen met één helpen de onderlichaamsspieren te versterken, inclusief de bilspieren, hamstrings, quadriceps en kuitspieren. Hoe vaker u het gebruikt, hoe meer definitie u zult zien in deze spieren. U zult ook spieruithoudingsvermogen bereiken als uw benen aan langere trainingen gewend raken. Vergeet niet om goed te strekken voor en na de training om letsel of pijnlijke spieren te voorkomen.

Gewichtsverlies

Mini steppers kunnen je helpen af ​​te vallen, omdat je elke keer dat je met een oefening traint calorieën verbrandt. Omdat het een matige oefening met weinig impact is, verbrand je niet elke keer dat je het gebruikt veel calorieën. Maar met consistentie kan intervaltraining met een mini-stepper je rustmetabolisme verhogen, volgens Dr. David Musnick op TrueStarHealth.com. Dr. Musnick zegt: "Als u probeert af te vallen, zou het goed zijn om zowel uw langere aerobe sessie elke dag (45 tot 60 minuten) als intervallen gedurende de dag te doen."

Werkt op het werk

Omdat mini-steppers compact zijn, kunnen ze gemakkelijk onder uw bureau worden opgeborgen en worden gebruikt terwijl u aan het werk bent. De hele dag aan een bureau zitten kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid vanwege het aantal uren dat u zittend bent. Het gebruik van een mini-stepper op kantoor kan echter helpen om tot 100 calorieën te verbranden voor elk uur dat het wordt gebruikt. Volgens onderzoek van James A. Levine, MD, Ph.D., een onderzoeker bij de Mayo Clinic, zou je 40 of meer verliezen als je twee uur per dag een mini-stepper gebruikt in plaats van gewoon achter je bureau te zitten. pond in een jaar.