Geschiktheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van routinematig fietsen op een hometrainer?


Een hometrainer neemt niet veel ruimte in beslag in een homegym.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt u uw gewicht te beheersen, verhoogt uw immuunsysteem en vermindert uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt 150 minuten cardio-oefeningen van matige intensiteit wekelijks aan voor volwassenen. Je kunt aan deze aanbeveling voldoen en alle gezondheidsvoordelen en meer ervaren met een hometrainer. Beginners bij het sporten kunnen gemakkelijk matige activiteit op een hometrainer beheren en mensen die meer in vorm zijn, kunnen gemakkelijk de intensiteit verhogen om een ​​solide workout te bereiken.

Caloriebrand

Een half uur op een fiets helpt je dagelijkse calorieverbranding. Een groter aantal dagelijkse calorieën verbranden betekent dat u gemakkelijker uw gewicht kunt beheersen. Als je 30 minuten in een gematigd tempo gaat en 155 pond weegt, verwacht dan ongeveer 260 calorieën te verbranden. Als je meer weegt of op een hogere intensiteit werkt, verbrand je nog meer.

Gezamenlijk vriendelijk

Veel soorten aerobe activiteit, zoals joggen of teamsporten, kunnen zwaar zijn voor uw gewrichten vanwege de impact. Met een stationaire cyclus kunt u uw hart laten pompen zonder onnodige stress op uw gewrichten. De Cleveland Clinic merkt op dat een fiets vooral goed is voor mensen die meer dan 50 kilo te zwaar zijn, omdat het mechanische belasting op de rug, heupen, knieën en enkels vermindert - zelfs in vergelijking met lopen. Je kunt je dagelijks uitleven met een lager risico op blessures.

Cardio voordelen

Rijden op een hometrainer telt als cardiovasculaire oefening. Regelmatige cardio-oefeningen helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk, reguleren de bloedsuikerspiegel en kunnen hartaanvallen voorkomen, vooral als u er al aan lijdt. Volgens de Mayo Clinic helpt regelmatig rijden op een hometrainer je hart efficiënter bloed te pompen. Het verhoogt ook de hoeveelheid goede cholesterol terwijl het de hoeveelheid slechte cholesterol in uw systeem verlaagt om te resulteren in minder plaque-opbouw in uw bloedvaten. De eenvoudige handeling om 30 minuten per dag, vijf keer per week op een hometrainer te rijden, kan zelfs je leven verlengen.

Strategie

Werk geleidelijk aan tot langere ritten als 150 minuten per week te veel is om mee te beginnen. Hoewel het fietsen op een hometrainer een effectieve cardiovasculaire activiteit is, kunt u overwegen om een ​​of twee keer per week cross-training met een andere activiteit uit te oefenen om verschillende spieren uit te dagen en burn-out te voorkomen. De elliptische trainer of baantjes trekken zijn voorbeelden van andere activiteiten met weinig impact die u ook kunnen helpen calorieën te verbranden en de gezondheid van het hart te verbeteren.