Geschiktheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van wandelen of fietsen naar het werk?


Fietsen naar het werk kan helpen om uw stressniveau onder controle te houden.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Acht uur per dag op een bureau werken kan je trainingsschema drastisch beïnvloeden, maar voor degenen die dicht bij hun kantoor wonen, kan kiezen voor wandelen of fietsen naar het werk een uitstekende manier zijn om fit te blijven. Lopen of fietsen naar het werk houdt niet alleen uw lichaam in een betere conditie, maar de effecten die het heeft op uw productiviteit en stressniveaus zijn ontegenzeggelijk gunstig voor uw algehele welzijn.

De gezondheidsrisico's van te vaak zitten

Als u langere tijd per dag zit, bouwt u niet alleen een laag vet rond uw taille op, maar brengt uw gezondheid ook op gevaarlijke manieren in gevaar. Personen die overmatig veel tijd zitten, lopen ook een risico op verhoogde bloeddruk en hoge cholesterolwaarden, wat kan bijdragen aan een groter risico op hartaandoeningen of kanker. Gelukkig kan het implementeren van zoveel mogelijk beweging in uw dag deze risico's op afstand houden.

Calorieën verbrand tijdens het lopen naar het werk

Afhankelijk van hoe ver u van uw kantoor woont, kan lopen naar uw werk een beter alternatief zijn voor autorijden of fietsen. Als u te dicht bij uw kantoor bent om 30 minuten of meer te fietsen, is wandelen uw beste optie voor oefeningen voor en na het werk. Als je 30 minuten nodig hebt om van en naar je werk te lopen, verbrand je gemiddeld 360 calorieën per dag, gezien het feit dat je in een gematigd tempo wandelde.

Calorieën verbrand tijdens fietsen naar het werk

Als je kantoor te ver weg is om naar toe te lopen, maar net binnen fietsbereik, is de keuze om de auto thuis te laten en naar het werk te fietsen een uitstekende manier om je dag snel te starten. Aangezien het u ongeveer een half uur kost om van en naar uw werk te komen via de fiets, zou u ongeveer 700 calorieën per dag verbranden. Als de weg naar uw kantoor bezaaid is met heuvels of u fietst vrij snel, kunt u maar liefst 800 tot 900 calorieën per dag verbranden.

Andere voordelen van Cardio voor en na het werk

Natuurlijk gaan de voordelen van wandelen of fietsen naar het werk verder dan alleen calorieverbruik. Naast al het geld dat u bespaart op benzinekosten, zult u merken dat u veel minder gestrest bent, omdat u uw dag begint en eindigt met sporten, zodat u zich kunt ontdoen van zeurende stressoren en u kunt ontspannen. Dagelijkse lichaamsbeweging houdt ook uw cholesterolgehalte laag, wat uw kansen op hartaandoeningen of kanker vermindert. Bovendien kunt u zich dankzij de verbeterde bloedcirculatie van vroege ochtendtrainingen meer gefocust en fris voelen voor uw dagelijkse taken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd.