Geschiktheid

Aantal calorieën verbrand Running Vs. wandelen

Aantal calorieën verbrand Running Vs. wandelenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lopen levert minder calorieën op dan hardlopen.

Visage / Stockbyte / Getty Images

Of u nu rent of loopt, het belangrijkste voor uw gezondheid is gewoon actief te zijn. Maar als u uw calorieverbranding wilt maximaliseren, zijn hardlopen en wandelen aanzienlijk anders. Begrijp precies hoeveel calorieën u kunt verwachten te verbranden, afhankelijk van hoe snel u beweegt.

Old School View

De traditionele kijk op calorieverbranding is dat het bedekken van dezelfde grond hetzelfde aantal calorieën zal verbranden, of je nu rent of loopt. Dit geloof is wijdverbreid onder hardlopers. Zelfs Boston Marathon-winnaar Amby Burfoot geloofde dit, omdat, zoals hij zei in het tijdschrift "Runner's World", "ik het een miljard keer had gelezen." De logica achter dit geloof is dat het evenveel energie kost om over een ingestelde afstand te bewegen, ongeacht hoe snel je het doet. Hoewel dit aannemelijk lijkt, wordt het niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Wetenschappelijk bewijs

De wetenschappelijke gegevens vertellen een heel ander verhaal over verbrande calorieën tijdens het lopen en rennen. David Swain, die een doctoraat in de fysiologie heeft, legde in "Runner's World" uit dat je vijf calorieën verbrandt voor elke liter zuurstof die je gebruikt, en hardlopen vereist gewoon veel meer zuurstof dan wandelen. Dit betekent dat je lichaam meer energie nodig heeft om dezelfde grond te bedekken als je rent in plaats van te lopen.

Cijfers liegen niet

Een onderzoek uit 2012 door onderzoekers van de California State University-San Bernardino vond een significant verschil tussen het aantal verbrande calorieën tijdens het lopen of hardlopen. De studie onderzocht 15 mannelijke en 15 vrouwelijke proefpersonen met een gemiddeld gewicht van 156 pond. Het gemiddelde onderwerp verbrandde 112,5 calorieën per mijl tijdens het hardlopen, maar slechts 88,9 tijdens het lopen. Gemeten per minuut verbrandden de proefpersonen gemiddeld 4,78 calorieën tijdens het lopen en 11,25 calorieën tijdens het lopen.

Persoonlijk worden

Gemiddelde cijfers bieden een overzicht, maar ze helpen je niet tenzij je toevallig gemiddeld bent. Daarom is het handig om je persoonlijke calorieverbrandingssnelheid te kennen. Bepaal uw verbrande calorieën per mijl door te lopen door uw gewicht met 0,57 te vermenigvuldigen. Als u bijvoorbeeld 200 pond weegt, verbrandt u 115 calorieën per mijl. Om uw verbrande calorieën per kilometer te bepalen tijdens het hardlopen, vermenigvuldigt u uw gewicht met 0,72. Dezelfde 200-pond persoon zou 140 calorieën verbranden die een mijl rennen. Deze formules zijn gebaseerd op de studie van de California State University-San Bernardino zoals gerapporteerd door "Runner's World". Er bestaan ​​andere formules die enigszins verschillen. Bijvoorbeeld, een onderzoek uit 2004 gepubliceerd in "Medicine and Science in Sports and Exercise" gebruikte de formule of 0,53 keer uw gewicht in ponden om uw verbrande calorieën per mijl wandelen te bepalen en 0,75 per pond voor uw verbrande calorieën per mijl hardlopen.

Fotocredits

  • Visage / Stockbyte / Getty Images