Voeding

Sommige gezonde voedingsmiddelen om u gewicht te verliezen zonder dieet


Je hoeft geen honger te voelen om succesvol af te vallen.

Goodshoot / Goodshoot / Getty Images

Hoewel je geen dieet hoeft te volgen om af te vallen, moet je wel meer calorieën verbranden dan je dagelijks eet om kilo's af te werpen. Het creëren van een calorietekort betekent echter niet dat je honger moet hebben. Het eten van voedsel dat de verzadiging verhoogt en tegelijkertijd minder calorieën levert, helpt je af te vallen zonder een dieet te volgen.

Magere eiwitten

Gegrilde kipfilet en eiwitten bevatten weinig calorieën, maar omdat ze veel eiwitten bevatten, houden ze je lang vol. Eiwitrijk voedsel verhoogt zelfs het calorieverbruik, volgens een studie uit 2009 in het Journal of Nutrition. Een portie gegrilde kipfilet van ongeveer 3 gram, ongeveer de grootte van uw handpalm, bevat 26 gram eiwit en 128 calorieën, terwijl zes grote eiwitten 22 gram eiwit en 102 calorieën bevatten.

Nonstarchy Groenten

Nonstarchy groenten - zoals bladgroenten, tomaten, komkommers, selderij, paprika, champignons, broccoli en bloemkool - zijn koolhydraatarme, caloriearme groenten die je opvullen. Een kopje rauwe tomaten bevat 25 calorieën, terwijl een kopje selderij of 1 kopje gesneden komkommers met de schil slechts 16 calorieën levert, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Hoewel deze non-starchy groenten weinig calorieën bevatten omdat ze grote hoeveelheden water bevatten, zijn ze verzadigend omdat ze rijk zijn aan voedingsvezels. Vezel helpt de verzadiging te verhogen, maar wordt niet volledig verteerd of opgenomen door het lichaam.

Vetarm zuivelproducten

De meeste vetarme en vetvrije zuivelproducten bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan eiwitten en calcium. Voorbeelden zijn magere kwark, magere melk, gewone Griekse yoghurt en magere kaas. Het eten van zuivelproducten als onderdeel van een caloriearm dieet verbetert niet alleen het gewichtsverlies, maar vermindert lichaamsvet en tailleomtrek meer dan het eten van zuivelarme diëten, volgens een beoordeling uit 2012 gepubliceerd in The International Journal of Obesity.

Noten en zaden

Hoewel noten en zaden niet caloriearm zijn, zijn ze eiwit- en vezelrijk en geven ze meer verzadiging. Een recensie uit 2008 in het Journal of Obesity "wees uit dat gewichtsverliesregimes met noten leiden tot groter gewichtsverlies dan gewichtsverliesplannen die noten vermijden. Omdat noten en zaden meer calorieën bevatten dan magere zuivelproducten, mager eiwitrijk voedsel en non-starchy groenten, en ze zijn vaak rijk aan natrium, eten noten en zaden met mate - en kiezen voor ongezouten variëteiten.