Voeding

Gezonde lunch voor tienermeisjes die proberen af ​​te vallen


Tienermeisjes moeten veel producten eten voor de lunch.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

De beste - en gezondste - manier voor een tienermeisje om af te vallen en af ​​te houden, is niet door een dieet te volgen, maar door een uitgebalanceerd maaltijdplan te volgen dat weinig vet, suiker en natrium bevat en rijk is aan essentiële voedingsstoffen die haar helpen groeien en ontwikkelen. Hoewel 2000 calorieën per dag een goed gemiddelde is voor de meeste tienermeisjes tussen de 13 en 18 jaar oud, heeft je tiener misschien meer of minder nodig, afhankelijk van haar groeisnelheid en hoeveel ze oefent. Vraag haar arts om u te helpen maaltijden te ontwikkelen die haar zullen helpen gewicht te verliezen zonder haar gezondheid in gevaar te brengen.

Stapel op de groenten

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw moet elke gezonde maaltijd, inclusief lunch, voor minimaal 50 procent uit producten bestaan. De lunch voor een tienermeisje met overgewicht kan beginnen met een salade van 1 kopje gemengde, rauwe bladgroenten zoals romaine, spinazie of bladsla gegarneerd met 1/2 kopje van haar favoriete verse of gekookte groenten, zoals tomaten, geraspte wortelen, komkommers of paddestoelen. Ze zou slechts een paar theelepels vetarme vinaigrette moeten gebruiken om haar toegevoegde vetinname onder de 6 theelepels per dag te houden.

Voeg Lean Protein toe

Een typische lunch voor een tienermeisje op een dieet met 2000 calorieën kan ongeveer 2 1/2 gram mager eiwit bevatten, gemengd met haar groene salades en groenten. Een portie van 1 ons eiwit is gelijk aan 1/4 kop gekookte bonen of tofu, 1/2 ons noten of zaden, een heel ei of 1 ons gekookte magere kip, kalkoen, gevogelte, vis, schaaldieren of rundvlees. Zorg ervoor dat de proteïne die ze kiest bereid is met een vetarme methode zoals grillen, braden of stomen.

Paar met volle granen

Een tienermeisje moet geen koolhydraatrijke granen vermijden om af te vallen. Ze moet ten minste 3 gram granen per dag hebben, waarvan de helft of meer wordt geleverd door volle granen zoals havermout, bruine rijst of bulgur. Een gezonde lunch kan gemakkelijk 2 ons van deze aanbeveling vervullen. Laat haar proberen 1 ons gekookte volkoren pastavormen toe te voegen aan haar salade en de maaltijd te combineren met een volkoren broodje.

Vergeet zuivel niet

Tienermeisjes hebben veel calcium nodig, en magere of magere zuivelproducten zijn een goede manier om voldoende mineralen binnen te krijgen zonder onnodige calorieën aan hun dieet toe te voegen. Haar lunch kon 1 1/2 ons geraspte vetarme kaas bestrooid bovenop haar salade bevatten, of ze kon 1 kopje magere of magere melk als haar drank hebben. Als ze een veganist, een strikte vegetariër of lactose-intolerant is, kan ze een met calcium verrijkte plantenmelk, sap of brood kiezen of haar dagelijkse calcium halen uit soja of donkere bladgroenten.

Heb fruit als dessert

In plaats van calorierijke koekjes of cake, kan een tienermeisje genieten van vers fruit als een natuurlijk zoet dessert samen met haar lunch. Een typische lunch voor een dieet met 2000 calorieën kan 1/2 kop fruit bevatten, een hoeveelheid die ze zou kunnen leveren met een portie gesneden vers fruit, 1/4 kop gedroogd fruit zoals rozijnen of abrikozen of een kleine stuk heel fruit. Ze moet fruit in blik op zware siroop vermijden en haar consumptie van 100 procent vruchtensap beperken, die beide meer suiker bevatten dan vers fruit.

Bronnen (1)