Geschiktheid

Hartslag tijdens een Bikram-yogales


Houd je hartslag bij tijdens het beoefenen van Bikram yoga.

Duncan Smith / Photodisc / Getty Images

Wanneer je het element warmte aan yoga toevoegt, zoals in de Bikram-oefening, krijgt je hartslag een boost. Dit kan een goede zaak zijn als het verbeteren van uw cardiovasculaire capaciteit een van uw doelen is, maar er kunnen ook risico's aan verbonden zijn. Volg je hartslag tijdens Bikram yoga, houd je doelzone in gedachten en luister altijd naar je lichaam, let op hoe je je fysiek voelt.

Warmte en je hartslag

Je hartslag stijgt in een verwarmde omgeving omdat je hart harder moet werken om bloed naar je huid te pompen in een poging je af te koelen. Dat is de reden waarom het uitvoeren van yoga in een verwarmde ruimte, net zoals je doet bij een Bikram yogales, een intense cardiotraining biedt die je hartslag verhoogt.

Uw doelhartslag

Weten waar je hartslag moet zijn, is essentieel om deze tijdens een Bikram yogales goed te kunnen volgen. Je kunt je maximale hartslag berekenen door je leeftijd af te trekken van 220. Je hartslag tijdens een hete yogasessie zou slechts een percentage van dat aantal moeten zijn en in een zone tussen 55 en 90 procent vallen. Neem tijdens de les, minimaal een of twee keer, gedurende 15 seconden je pols, op je keel of pols, en vermenigvuldig dat met 4 om te bepalen waar je hartslag is. Als je hartslag in je doelzone ligt, maar je vraagt ​​je af of deze nog steeds een beetje hoog is, stop dan met trainen en kijk hoe snel hij weer vertraagt. Timothy McCall van "Yoga Journal" zegt dat je hartslag binnen enkele minuten na het stoppen van de oefening bijna normaal zou moeten zijn

Acclimate for Safety

Het risico op schade aan je hart als gevolg van een gevaarlijk verhoogde hartslag tijdens Bikram yoga kan worden geminimaliseerd als je gewend bent aan het trainen in een verwarmde omgeving. Cedric X. Bryant, Ph.D., van de American Council on Exercise, beveelt aan dat je je lichaam geleidelijk verlicht in Bikram yoga door je eerste sessie te beperken tot 10 of 15 minuten. Meer dan 10 tot 14 dagen, werk je langzaam tot 20 tot 60 minuten of meer. Bryant waarschuwt echter dat je snel gedeacclimatiseerd raakt door dagen vrij te nemen van Bikram yoga. Je verliest zelfs terrein tijdens het weekend, omdat je om de twee dagen niet in de hitte traint, verlies je een dag van acclimatisatie.

Waarschuwingen

Oefen Bikram yoga zorgvuldig om je kansen te verminderen om je hart negatief te beïnvloeden. Drink water tijdens de les, neem 16 ounces voor de les en blijf hydrateren met ongeveer 30 ounces na de les. Stop met trainen als u zich duizelig, misselijk, krampachtig of vermoeid voelt. Snelle hartslag, zwakte en wazig zien zijn andere tekenen die zorgen moeten baren. Als je problemen ervaart tijdens het beoefenen van Bikram yoga, zoek dan een koele plek buiten de kamer, ga liggen met je voeten omhoog en breng koele doeken aan op je voorhoofd, armen en benen. In haar artikel over Bikram yoga voor "Yoga Journal" adviseert Shari Waxman dat je eerst je arts in orde krijgt voordat je deelneemt aan een Bikram yogales. Als je een medische aandoening hebt zoals een hartaandoening, ademhalingsziekte, diabetes of andere kwalen, kan Bikram yoga een gevaarlijke vorm van oefening voor je zijn.